Reteta de preparare a papanasilor

de adriana65 in Dulciuri, 22 Mai 2009 | 37864 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 g branza de vaci
  • - 150 g zahar
  • - 100 g gris
  • - 200 g pesmet
  • - 2 oua
  • - 1 plic zahar vaniliat
  • - 1 plic aroma de portocala cu coaja rasa Dr.Otker
  • - 1 plic aroma de lamaie cu coaja rasa Dr. Otker
  • - putina sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor


Mai intai se prajeste pesmetul in putin unt si se pune la rece. Branza de vaci am maruntit-o bine cu dosul furculitei, am amestecat -o cu ouale, cu aromele, si grisul. Am luat cu lingurita cate putin din compozitie si, in palme, am modelat cate un papanas in forma de bila, pana am terminat toata compozitia. I-am pus pe un platou presarat cu faina. Am pus pe foc o cratita cu apa si cu o lingurita de sare. Cand clocoteste apa, am pus papanasii, se trece cu spumiera pe sub ei, avand grija sa nu se lipeasca de fundul cratitei, apoi am pus capacul. I-am lasat sa fiarba la foc mic 10 - 15 minute, apoi am stins focul dar am lasat papanasii in apa fierbinte. Astfel grisul se umfla iar papanasii devin fragezi si pufosi. Papanasii se scot cu spumiera, se scurg apoi i-am dat prin pesmetul amestecat cu zahar...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

elena1988 1

02.02.2011, 17:27

Bya Ralu 1

26.03.2012, 00:05

doinita2ina 1

17.07.2014, 18:31

super buni !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu carne de pui si ciuperci
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si vanilie