Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine

de Adrian2016 in Dulciuri, 18 Feb 2016 | 3597 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor Sunt innebunit dupa ei si de data asta am facut si eu cu ajutorul sotiei mele.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr branza de vaci
  • 2 oua
  • 4 lg de zahar
  • 1|2 lg bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • 200gr faina
  • coaja de lamaie si portocala
  • putina sare
  • smantana
  • dulceata de afine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine:

      Reteta de preparare a papanasilor

    Branza de vaci se amesteca cu ouale intregi, zaharul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie,faina si coaja de lamaie si portocala si se omogenizeaza ingredientele.

         Coca trebuie sa fie moale.Se da 2 ore la frigider. Cu mana data prin faina formati 9 discuri si tot atatea bilute din aluat. Treceti degetul aratator prin faina si infigeti-l in discul de coca.

         Rotiti circular degetul pentru a obtine un orificiu central în aluat. In uleiul incins, la temperatura mica, rumeniti cate 2 papanasi deodata – in functie de dimensiunea vasului de prajire – si tot atatea bilute, pe ambele parti. In mod normal, papanasii se prajesc cam 5-6 minute fiecare.

         Acest timp depinde de marimea papanasilor si de nivelul uleiului din vasul de prajire. Este foarte important ca focul sa fie mic pentru ca papanasii sa nu se prajeasca doar la suprafata si sa ramana cruzi in mijloc.

         Scoateti papanasii, pe masura ce sunt prajiti, şi puneti-i la scurs de excesul de grasime pe un prosop de hartie. Mai intai, veti scoate bilele pentru ca, fiind mai mici, se vor face primele.Se servesc cu smantana si dulceata de afine.

TIPS-URI

1

Papanasii trebuie prajiti la foc mic sau potrivit ca se faca bine si sa nu se prajeasca numa la suprafata.

2

Branza trebuie scursa bine daca este apoasa.

3

Pot fii facuti cu ce dulceata doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Gherca Daniela 1

19.02.2016, 09:34

super buni!

Adrian2016 1

19.02.2016, 14:32

Dya m-a ajutat si ea,normal nu ?

Panacris 1

07.05.2016, 22:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine