Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii

de Angelina_Elena in Prajituri, 3 Oct 2013 | 57284 vizualizari

 

Gustul autentic al copilariei in reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, preluata din caietul bunicii. Un deliciu dulce, gata sa iti aduca aminte de cele mai frumoase momente de la bunici.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii

Blat:

  • 5 oua
  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 10 lg ulei
  • 10 lg apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Glazura:

  • 200 g margarina rama
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita esenta de rom

Pentru tavalit:

  • nuca de cocos
  • nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii:

Preparare Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa.

Adaugam uleiul in fir subtire (ca la maioneza), apoi apa minerala.

Peste albusuri adaugam compozitia de galbenusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus. La sfarsit incorporam si faina amestecata cu praful de copt.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia in tava si dam blatul la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru 25-30 de minute.

Glazura:

Intr-un ibric punem zaharul, cacaoa, laptele, margarina.

Punem pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste atat zaharul cat si margarina.

Adaugam esenta de rom si lasam apoi glazura sa se racoreasca putin.

Cum procedam:

Blatul rece il taiem in dreptunghiuri/patratele.

Trecem fiecare bucatica prin siropul caldut, apoi o tavalim prin nuca.

Dam la rece pana la servire.

Pofta buna!

Varianta de tavalita de post o stiti? Mie imi place s-o pun pe un platou asortat cu Salam de biscuiti si Ciocolata de casa cu nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta traditionala de tavalita cu nuca si sos de cacao, reteta din caietul bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Ligia Bxl 1

20.04.2014, 10:59

poti scrie bucatarasului sa modifice,si eu am observat ca nu scrie faiana si praful de copt cand se pun ,eu le-am pus la final

Iulian740 1

24.12.2014, 12:17

Reteta e corecta. Faina trebuie doar sa te asiguri ca o ai si doar in cantitatea indicata. Ca daca o ai si tii un kg de faina pe langa tine nu-ti iese reteta. Unde tii un kg poti sa ti si 250 g, pe masa ori la fereasta pe pervaz. Important sa fie la indemana in apropierea preparatului ca sa poti sa-ti dai in cap cu ea daca nu reusesti sa torni uleiul in fir subtire ca la maioneza. C-am cum facea Puiu Calinescu, fiei tarana usoara, intr-o sceneta veche.S-aveti spor fetelor si Sarbatori fericite

MariaOana 1

04.04.2020, 17:29

Si faina la blat?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu nuca