Rigatoni arrabiata

de Corinuta in Paste, 23 Iul 2010 | 3103 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei de masline
  • putin ardei iute (chilli) macinat
  • 2 conserve de rosii cojite 
  • 400 g rigatoni (macaroane mici)
  • 1 legatura busuioc
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • sare, piper macinat
  • cascaval ras (parmezan, Emmental etc.)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni arrabiata:

Se curata ceapa si usturoiul,apoi se toaca marunt. Se curata ardeiul si morcovul, se spala, apoi se taie in cubulete, respectiv se razuie.


Se calesc legumele pregatite in ulei de masline, cu putin chilli, timp de cateva minute. Se pune cimbrul uscat si se mai caleste putin.


Se adauga rosiile tocate din conserva si se fierb la foc mic, timp de aprox. 20 minute, pana se ingroasa usor.


Intre timp se fierb pastele al dente, intr-o cantitate suficienta de apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.


Se rup frunzele de busuioc, se spala si se taie fasii inguste. In final se adauga peste sos, apoi se condimenteaza cu sare si piper.


Se scurg pastele, se impart in farfurii, se toarna deasupra sosul si se presara cascavalul ras.

 

TIPS-URI

1

480 kcal/portie

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni arrabiata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Corinuta 1

24.07.2010, 12:35

Nadina, noua tare ne-a placut.......desfunda sinusurile

Bunica 1

24.07.2010, 22:25

imi plac atat de mult pastele, dar cand vad cate calorii au ma lipsesc...

Corinuta 1

25.07.2010, 15:51

Bunica, promit k nu mai pun caloriile.....oricum cred ca e reteta de paste cu cele mai putine calorii....eventual ar mai fi cele ''alio olio&peperoncino'' cu si mai putine.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Spaghete Carbonara