Rigo Iancsi

de Roda in Prajituri, 9 Iun 2009 | 9838 vizualizari

 

Este o reteta de prajitura din Ungaria,usoara si foarte gustoasa. Poarta denumirea unui celebru lautar ...

 

INGREDIENTE

  • 4-5 linguri de gem de caise;
  • Pentru piscot:
  • 6 linguri zahar praf,
  • 6 oua,
  • 3 linguri faina,
  • 30g.cacao;
  • Pentru crema:
  • 1 praf de vanilie,
  • 8dl. frisca,
  • 200g.ciocolata de menaj;
  • Pentru glazura:
  • 80g.ciocolata de menaj,
  • 1 lingura de ulei;
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigo Iancsi:

(1 portie pentru o tava dreptunghiulara)


1.Cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar praf,se adauga 3 linguri cacao,3 linguri faina si albusurile batute spuma.Compozitia se toarna intr-o tava de 20x40cm., captusita cu hartie de copt si presarata cu faina.Se coace in cuptor preincalzit, la 180*C, timp de 35minute.


2.Cand s-a racit, se taie in doua in asa fel incat una din foi, care se va pune deasupra sa fie mai subtire.


3.Se prepara crema:frisca se bate spuma cu praful de vanilie .Ciocolata se topeste in bain-marie ,apoi cu mixerul se amesteca un sfert din crema cu frisca si se continua operatia de incorporare a ciocolatei , dar se amesteca cu o lingura de lemn cat se poate de usor.


4.Foaia mai groasa se pune pe un platou, se unge cu gem de caise,se pune crema .


5.Se prepara glazura:ciocolata se topeste in bain-marie, se adauga uleiul,se amesteca bine si se netezeste peste foaia mai subtire ,care nu se pune peste crema ,ci se lasa pana glazura se intareste si cu un cutit inmuiat in apa fierbinte se taie in cuburi de 5x5cm.Acestea se aseaza frumos peste crema si prajitura, pana la servire, se tine in frigider.cum , cu un cutit ascutit se pot delimita usor portiile.


Sursa foto: .http://www.kulinarika.net


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rigo Iancsi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Bucataras 1

22.06.2009, 03:55

1. Roda a zis clar ca n-o intereseaza concursul
2. Retetele fara poza proprie puncteaza la fel ca retetele fara poza. Reteta cu poza proprie primeste 500 puncte, celelalte variante doar 50.
3. Pe bucataras.ro iti poti construi pagina culinara in care sa-ti pastrezi ce retete vrei, de unde vrei, cu ce poze vrei. Am exemplificat si mai sus in sensul ca nu exista restrictii daca gasesti o reteta care-ti place intr-o revista si vrei s-o pastrezi in pagina ta culinara de pe bucataras pentru a nu tine revista 100 de ani prin casa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Brownies Cappucino