Risotto cremos cu sofran si baby spanac

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 23 Noi 2015 | 4479 vizualizari

 

Este pentru prima oara cand fac un risotto si declar cu toata convingerea ca este cel mai bun orez pe care l-am mancat vreodata. Este cremos, moale, l-am facut in ideea de al servi alaturi de o friptura de pui, dar merge mult mai bine simplu, sa-l poti degusta din plin, pentru ai simti aromele si textura. Sofranul, chiar daca este cel mai scump condiment din lume, l-am cumparat pentru ami satisface curiozitatea. Nu am gasit pana acum mancarea potrivita pentru al folosi, insa se potriveste foarte bine cu orezul, cu risotto…Ce este esential la acest fel de mancare cu orez: se foloseste orez cu bobul rotund(Arborio), se amesteca mereu(nu se lasa nesupravegheat), se adauga treptat lichidul(supa).

 

INGREDIENTE

1 castronel mic plin cu orez cu bobul rotund 270-300 gr

  • 1 ceapa rosie( sau alba)
  • 50 gr unt gras
  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 3-4 ciupituri de sofran
  • 2 linguri mascarpone
  • 70 gr parmezan
  • 3 maini de baby spanac proaspat
  • Sare roz de Himalaya cu chili dupa gust sau sare si piper dupa gust
  • 70-80 ml vin alb demidulce
  • Aproximativ 1 litru supa de pui sau legume
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cremos cu sofran si baby spanac:

Intr-o craticioara cu fund dublu se pune untul si uleiul de masline la incins. Ceapa se taie marunt si se caleste pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaugam vinul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Adaugam apoi orezul, amestecam si amestecam. Intre timp supa de pui am folosit eu, trebuie sa stea pe aragaz sa fie fierbinte. Dupa ce orezul a absorbit tot lichidul se adauga cate 150-200 ml supa fierbinte si sofranul. Se amesteca mereu in orez si de fiecare data dupa ce orezul absoarbe lichidul se completeaza cu supa fierbinte. Eu am estimat ca am folosit aproximativ 1 litru supa. Cand orezul este fiert, risotto-ul trebuie sa fie moale, aproape sa curga cu usurinta de pe lingura, nu este un pilaf, dar nici orez cu lapte.Se adauga sare dupa gust, piper, daca nu holositi sare roz de Himalaya cu chili, mascarponele si se amesteca. Se lasa cateva secunde pe foc pana mascarponele s-a topit si s-a incorporat in orez, apoi se adauga parmezanul ras fin si se amesteca. Oprim focul, adaugam spanacul curat si fara codite, amestecam si gata. Este suficienta caldura mancarii fierbinti pentru a gati spanacul. Se serveste risotto-ul imediat cald. Sa va fie de folos reteta!!

TIPS-URI

1

Daca stiti de la inceput cata supa veti folosi adaugati sofranul in supa, pentru asi elibera culoarea si aroma

2

Daca nu aveti sau nu va place spanac puteti sa puneti patrunjel verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cremos cu sofran si baby spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

23.11.2015, 22:43

Ce bun arata!Si eu il fac mereu cu sofran....dar indian...si muuuult patrunjel

Merisor 1

24.11.2015, 08:59

Like!

Catalina L 1

25.11.2015, 09:44

excelent...o bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti, cu afumatura