Ritase sau placintele de post

de diaconta in Mancaruri de post, 10 Mar 2011 | 16038 vizualizari

 

Nu stiu de ce zilele astea mi-am adus aminte de copilarie.Azi ,mai mult decat oricand mi-am adus aminte de niste placintele delicioase pe care obisnuia sa ni le faca tatal meu.Intotdeauna am asociat reteta asta cu imaginea tatalui meu in bucatarie,iar noi ,trei fete maruntele,asteptand sa se coaca placintele care ne placeau atat de mult.Asa ca fiind si post,m-am gandit sa incerc sa le fac si eu,mai am de exersat,daca vor putea fi la fel de bune ca si cele facute de tata.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • coaja de lamaie
  • ulei
  • zahar brun
  • apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ritase sau placintele de post:

Din faina,sare,bicarbonat se face un aluat,adaugand cate putina apa calduta.Trebuie sa obtinem un aluat destul de ferm dar care sa se poata intinde intr-o foaie foarte subtire,la fel ca si cea de taietei.

Se intinde foaia foarte subtire,cu ajutorul unei pensule se unge cu ulei si se presara cu zahar brun.Se ruleaza foarte strans,apoi se infasoara sub forma unui melc.Apoi se intinde din nou cat de subtire reusim.

Intr-o tigaie se pune ulei si cand este incins se pune placinta.Se coace pe ambele parti pana cand se rumeneste frumos.

In final vom obtine o placinta care se va desface foite,este dulce doar atat cat e nevoie,dar se mai poate adauga si putina dulceata.

Mmmmmmmm ce amintire si ce gust placut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ritase sau placintele de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

diaconta 1

09.10.2013, 19:15

Blondino,multumesc
Chiar zilele trecute ma gandeam sa le fac din nou,cu sare nu am incercat dar o sa am in vedere cand mai fac.

Rita Ilies 1

15.12.2013, 23:04

Ei, ei, vezi că io mi-s unguroaică și rétes-ul orijinal îi cu usoare! ))

diaconta 1

16.12.2013, 08:50

Apoi Rita,io le-am facut pe alea romanesti,hai tu cu alea cu unsoare )))))))

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole in cuib de mamaliguta