Ritase sau placintele de post

de diaconta in Mancaruri de post, 10 Mar 2011 | 8417 vizualizari

 

Nu stiu de ce zilele astea mi-am adus aminte de copilarie.Azi ,mai mult decat oricand mi-am adus aminte de niste placintele delicioase pe care obisnuia sa ni le faca tatal meu.Intotdeauna am asociat reteta asta cu imaginea tatalui meu in bucatarie,iar noi ,trei fete maruntele,asteptand sa se coaca placintele care ne placeau atat de mult.Asa ca fiind si post,m-am gandit sa incerc sa le fac si eu,mai am de exersat,daca vor putea fi la fel de bune ca si cele facute de tata.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina alba
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de bicarbonat
  • coaja de lamaie
  • ulei
  • zahar brun
  • apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ritase sau placintele de post:

Din faina,sare,bicarbonat se face un aluat,adaugand cate putina apa calduta.Trebuie sa obtinem un aluat destul de ferm dar care sa se poata intinde intr-o foaie foarte subtire,la fel ca si cea de taietei.


Se intinde foaia foarte subtire,cu ajutorul unei pensule se unge cu ulei si se presara cu zahar brun.Se ruleaza foarte strans,apoi se infasoara sub forma unui melc.Apoi se intinde din nou cat de subtire reusim.


Intr-o tigaie se pune ulei si cand este incins se pune placinta.Se coace pe ambele parti pana cand se rumeneste frumos.


In final vom obtine o placinta care se va desface foite,este dulce doar atat cat e nevoie,dar se mai poate adauga si putina dulceata.


Mmmmmmmm ce amintire si ce gust placut.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ritase sau placintele de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (36)

diaconta 1

09.10.2013, 19:15

Blondino,multumesc
Chiar zilele trecute ma gandeam sa le fac din nou,cu sare nu am incercat dar o sa am in vedere cand mai fac.

CulinaryRainbow 1

15.12.2013, 23:04

Ei, ei, vezi că io mi-s unguroaică și rétes-ul orijinal îi cu usoare! ))

diaconta 1

16.12.2013, 08:50

Apoi Rita,io le-am facut pe alea romanesti,hai tu cu alea cu unsoare )))))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!