Rolls Cinnabon

de ralu_ca in Prajituri, 16 Noi 2013 | 2119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 600 g faina
  • 250 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 80 g unt moale
  • 2 oua
  • 30 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • umplutura:
  • 250 g zahar brun
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 80 g unt moale
  • glazura:
  • 100 g unt moale
  • 250 g zahar pudra
  • 100 g crema branza hochland
  • 100 g nuci maruntite
  • sos caramel:
  • 300 g zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • 80 g unt
  • 1 lingurita amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls Cinnabon:

Aluatul: Intr-un vas se dizolva drojdia cu putin zahar si se adauga approx 100 ml lapte caldut si putina faina. Maiaua se lasa la crescut. Dupa ce isi dubleaza volumul se adauga restul de faina, ouale, sare, zahar dizolvat in restul de lapte si untul moale. Se framanta pana ce bbtinem un aluat elastic. Se unge cu putin ulei si se lasa la crescut pana se dubleaza volumul. Apoi se intinde pe blatul de lucru o foaie dreptunghiulara, nu prea groasa. Se unge cu unt si se presara amestecul de scortisoara cu zahar brun. Aluatul se ruleaza cu grija pe lungime si cu ajutorul unei ate taiem bucati egale 4-5 cm. Mecisorii se aseaza culcat in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut 30 min si apoi se coc la foc moderat approx 25 min.


Glazura: Untul, crema de branza si zaharul le-am mixat pana am obtinut o crema fina.


Caramel: Intr-o cratita se pune la topit si cand capata culoare aramie am adaugat untul, amestecand continuu, apoi frisca lichida si am lasat sa fiarba cam 5 min. Amidonul se dizolva in putina frisca si se adauga peste caramel. Lasam sa se raceasca.


Cand rulourile sunt gata se toarta peste ele asa fierbinti glazura si caramelul si nucile maruntite.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls Cinnabon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Anett 1

17.11.2013, 09:29

woooow super!

bianca92 1

17.11.2013, 09:31

vai ce apetisant arata

Rocsi 1

17.11.2013, 11:00

Sunt deliciosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara