Rolls Cinnabon

de mirella in Prajituri, 17 Iun 2010 | 4305 vizualizari

 

Ta - Na -Na - Naaaaaaaaaaa prima mea reteta postata vreodata...asa ca fiti ingaduitoare fetelor.Nu este retate mea, este luata de aici http://www.reteteinimagini.com/Retete/Prajituri/Rolls-Cinnamon-rulouri-cu-scortisoara.html, de la Monica...multumesc frumos Monica sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

ALUAT:

  • 2 si 1/2 lingurite de drojdie uscata
  • 240 ml de lapte caldut
  • 100 gr zahar
  • 80 g de unt moale
  • 1 lingurita de sare
  • 2 oua
  • 400-450 gr faina alba

( eu am mai pus cateva linguri peste)

UMPLUTURA: 100 gr zahar brun

  • 2 si 1/2 linguri de scortisoara
  • 80 gr de unt moale

GLAZURA

  • 90 de gr unt
  • 100 de zahar pudra
  • 90 gr de crema de branza (Almete)
  • nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls Cinnabon:

Mod de preparare:



Am framantat aluatul la masina de facut paine.Am pus toate ingredientele(pentru aluat) si am dat la progamul de dospire framantare.

Aluatul rezultat este un pic lipicios .



Pe masa de lucru se presara putina faina se rastoarna aluatul si se intinde o foaie de forma unui dreptunghi (40/55 CM) si o grosime de 1/2 de cm



Pentru umplutura sunt doua variante( eu facut prima varianta)

1) fie se unge suprafata foii intinse(aluatul) cu unt se presara zaharul brun spoi scortisoara

2) untul moale se amesteca cu zaharul si scortisoara apoi se intinde crema obtinuta peste blat(eu am ales a doua varianta)



Aluatul se ruleaza apoi pe lungime si cu o ata se taie in bucati de 4-5 cm.

Mie mi-au iesit 10 bucati.



Se aseaza rulourile in tava tapetata cu hartie de copt la distanta unele de altele, oricum le-ati pune se unesc intre ele.



Se lasa la crescut cca 30 de min.

In acest timp se preincalzeste cuptorul la 200 gr

Rulourile se coc pentru 10-15 min



In timp ce rulourile se coc amestecam cu mixerul ingredientele pentru glazura si cand sunt inca fierbinti(abia scoase din cuptor) rulourile se glazureaza apoi se presara nuci maruntite si se mananca cu poftaaaaaaaaaa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls Cinnabon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sylvia 1

18.06.2010, 11:18

Excelent arata, de multa vreme vreau sa le fac si eu dar nu am apucat inca, ma delectez cu ale tale pana atunci. Nota maxima si bun venit

Ubulika 1

18.06.2010, 11:29

interestingggg....

mirella 1

19.06.2010, 12:35

Va multumesc fetelor , sunteti tare mai dragute.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca si mac