Rondele de cartofi la cuptor

de AlexJ in Aperitive / Garnituri, 27 Apr 2011 | 13969 vizualizari

 

Acestea sunt un altfel de aperitiv şi simplu şi delicios, sau garnitură, dacă preferați. Aproape aceeași rețetă ca și pentru coajă de cartofi la cuptor( aka :potato skins), dar cu o poftă de mâncare ... şi mult mai ușor! Ideal atunci când ai companie, o petrecere pentru copii după un meci de fotbal sau chiar o gustare rapidă pentru tine! Multe persoane fac acest tip de aperitiv prin tăierea unui cartof în jumătate şi scobind interiorul, dar eu prefer felierea cartofilor sub formă de rondele. Feliaţi astfel cartofii se gătesc uniform şi nici nu se obțin deșeuri .

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi noi , mari
  • Sare, după gust
  • Piper negru, după gust
  • Boia de ardei, după gust
  • 1 / 3 cană mozzarella
  • 5 felii de kaiser (bacon), tăiate cuburi şi prăjite
  •  oregano
  • Ceapa verde ( merge și ca garnitură  , dacă doriți)
  • Smântână pentru servire
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de cartofi la cuptor:

1. Încălziți cuptorul la 180 grade.


2. Spălaţi şi curățați cartofii bine de tot. Tăiați cartofii în felii de 1,5-2 cm grosime.


3. Puneți cartofii pe foaia de copt unsă cu unt şi ușor asezonați fiecare parte cu sare, piper negru, boia de ardei şi da-ți la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.


4. Întoarceţi cartofii şi pe cealaltă parte şi mai da-ți la cuptor pentru o perioadă suplimentară de încă 15 minute.


5. Scoateți tava din cuptor şi așezați deasupra fiecărui cartof un vârf de cuțit de mozzarella, kaiser şi ceapă verde pe partea de sus a fiecărei rondele


6.Reintroduceți tava în cuptor şi lăsați până când brânza este topită, aproximativ 10 minute. Se servește cu ceapă verde și smântână, dacă doriți. Petrecere frumoasa !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

lili 1

13.02.2013, 11:26

arata tare bine!!!

AlexJ 1

13.02.2013, 18:52

multumesc...

Bya Ralu 1

13.02.2013, 20:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv