Rosii decojite in suc propriu

de Andra_Constantinescu in Conserve, 11 Aug 2015 | 6792 vizualizari

 

Rosiile intregi sunt bune pentru prepararea mancarurilor, mai ales iarna, asa ca in loc sa mai cumpar gata facute, am preferat sa culeg din gradina si sa conserv propriile rosii.

 

INGREDIENTE

  • 4,5 kg rosii cu forma alungita.
  • Pentru un borcan de 800 g:
  • o lingurita cu varf de sare grunjoasa;
  • doua linguri cu varf de zahar.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii decojite in suc propriu:

Se pune o oala cu apa la fiert.

Se iau coditele de la rosii, apoi se spala si se baga in apa clocotita timp de 2-3 minute. Cu ajutorul unei palete se iau rosiile din oala, se scurg, se lasa sa se racoreasca, apoi se decojesc, punandu-le imediat in borcane. Dupa aceea, se adauga zaharul si sarea peste ele si se pun capacele la borcane. 

Intr-o cratita se pune un prosop, apoi se aseaza borcanele si se umple cratita cu apa rece. Se fierb borcanele timp de 40-50 de minute, se lasa la racit in cratita cu apa, apoi se pot depozita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii decojite in suc propriu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rahela Velicu 1

01.08.2018, 09:36

Va in borcane zeama, s-a lasat de la rosii? Vreau sa fac si eu

Andra_Constantinescu 1

01.08.2018, 10:03

Da, Rahela, e zeama de la rosii. Sa faci ca sunt foarte bune.

Rahela Velicu 1

01.08.2018, 12:18

Merci mult, saptamana asta am in plan

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu ciolan afumat de casa -reteta cu nr.300