Rosii si ardei umpluti cu carne de curcan

de anuta in Curcan, 12 Mar 2016 | 1073 vizualizari

 

Cine nu a mostenit de la mama aceasta reteta??? Niciodata nu fac ardei umpluti farasa fac si cateva rosii umplute care vor da o savoare aparte mancari....

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi,
  • 10 rosii mari si tari,
  • 3 rosii pentru capace la ardei
  • 1,5 kg carne tocata de curcan,o
  • cescuta de orez,
  • o ceapa,
  • 2 oua,
  • o legatura mare de marar si patrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura de legume deshidratate fara sare,
  • ulei de masline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii si ardei umpluti cu carne de curcan:

Se spala ardeii si rosiile apoi la ardei li se indparteaza codita cu samburi printr-un capac mic facut cu un cutitas, rosiile se taie in partea de sus un capac fara a se desprinde de rosie apoi se curata de miez cu o lingurita. Se framanta bine carnea tocata cu ceapa taiata fin, cu verdeata tocata, cu cescuta de orez, cu lingura de legume deshidratate, cu ouale,se sareaza si pipereaza dupa gust.


Cu aceasta compozitie se umple fiecare ardei si rosie imparte. Intr-o cratita mai larga si mai inalta se aseaza primul stratul de ardei umpluti carora le-am facut la fiecare capac din rosii apoi deasupra se aseaza un strat de rosii, asezate cu capacele in jos. Se toaca tot miezul scos din rosii cu un cutit,se toarna dasupra,se compleaza cu apa,se mai adauga o lingurita de sarei ulei de masline apoi se acopera oala si se pun la fiert. De la primul clocot se da focul incet si se lasa sa fiarba domol 45 de minute.


Se servesc calzi presarati cu verdeata sau cu smanatana.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii si ardei umpluti cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Gherca Daniela 1

13.03.2016, 11:25

buni, buni!

Ina 1

13.03.2016, 13:03

mihaelar63 1

15.03.2016, 00:41

Arata grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la cuptor