Rosii uscate in ulei

de anca_rm in Conserve, 17 Oct 2013 | 1442 vizualizari

 

De ce sa mai cumparam rosii uscate din comert cand le putem face chiar noi .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg rosii
  • 200 ml ulei
  • 3-4 fire de cimbru si busuioc
  • 8-9 catei usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate in ulei:

Se aleg rosiile bine coapte, de preferat din acelea mai mici si carnoase . Se spala, se taie in jumatati si se curata de partea alba de la codita.


Se aseaza intr-o tava de copt , tapetata bine cu folie de aluminiu; se aseaza cu partea bombata in sus si se dau la cuptorul incins dinainte pentru aproximativ 3 ore.


Rosiile coapte se pun in borcanele uscate intercaland intre straturile de rosii usturoi tocat sau bucati mai mari, Frunze de cimbru si busuioc.


Se toarna ulei si se apasa bine atat cat sa se ridice uleiul deasupra.


Se pune capacul la borcan se aseaza intr-o tava cu margini inalte pe fundul careia ati asezat un prosop .Adaugam apa cat ne perimite inaltimea vasului si punem la cuptor pentru 10 minute din momentul in care continutul borcanelor incepe sa fiarba (se ridica bule). Aceasta operatiune se poate face si pe ochiul aragazului , dar atunci trebuie sa acoperim borcanele cu un prosop.


Se pun in servetele groase, sau in prosoape si se lasa sa se raceasca


Apoi se pun borcanele pentru pastrat intr-un loc uscat si racoros .




 

TIPS-URI

1

conserve

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate in ulei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

anca_rm 1

17.10.2013, 15:57

Dia

anca_rm 1

17.10.2013, 16:03

Simona multmesc , asta nu este un motiv de suparare

Rocsi 1

17.10.2013, 19:25

Nu am folosit niciodata rosii uscate insa imi place cum arata acolo la tine in borcan

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Pasta picanta de gogosari