Roti de porc / friptura de porc la cuptor

de Sylvia in Porc, 2 Ian 2011 | 9220 vizualizari

 

Daca va ganditi cum sa faceti repede ceva bun si aspectuos pentru o masa festiva si sa faceti si altceva intre timp raspunsul care imi trece prin minte este un roti de porc sau de vita . Roti-ul de porc este muschiul cotlet fara os de porc care se lasa intreg, se taie pe diferite dimensiuni si se prinde intr-o plasa speciala de friptura pentru a-i pastra forma . Se poate face sau in forma simpla intreaga, condimentat cu diverse arome si facut la cuptor sau umplut ca si o rulada cu diverse legume, fructe uscate si branzeturi. Eu va prezint de data asta varianta clasica de roti de porc.

 

INGREDIENTE

  • un muschi cotlet prins in plasa,
  • o creanga de rozmarin verde,
  • boia,
  • cateva frunze de dafin,
  • sare, piper ( proaspat macinate) ,
  • boabe de piper,
  •  vin alb,
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Roti de porc / friptura de porc la cuptor:

Preparare : condimentam bine cotletul cu sare si piper si putina boia, prindem sub plasa crenguta de rozmarin si frunzele de dafin . Asezam cotletul intr-un vas termorezistent, eu am folosit vasul roman.


Presaram peste cateva boabe de piper si turnam peste cotlet 50 ml vin alb, 50 ml apa si 2 linguri de ulei ( de masline am pus eu ) care le punem cu grija exact peste carne sa se formeze o pelicula. Lasam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 30 de minute cu capac apoi inca o ora la 180 de grade fara capac.


Dupa o oara si jumatate avem rezultatul : un cotlet frumos rumenit si aromat. Eu va doresc un An Nou plin de bucurii si va multumesc ca mi-ati trecut pragul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Roti de porc / friptura de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

04.03.2011, 16:40

Da , e pe gustul meu , dar de unde plasa ? ca noi nu avem decat pentru par , pentru piata si pentru pestii de acvariu[ ups , azi n-au pranzit ]

Sylvia 1

06.03.2011, 10:58

Mihaela chiar am luat e la Cora ieri ata alimentara cred ca ii zice in romana este un fir usor elastic, poti sa prinzi cu acela sau sa confectionezi plasa daca ai timp si rabdare. Ata trebuie sa se gaseasca la raionul cu ustensile de bucatarie

babi5 1

14.12.2014, 15:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Cotlet si muschiulet de porc cu piure de mazare