Rulada C

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Noi 2016 | 963 vizualizari

 

Mi-am facut rulada, cica azi e ziua mea de sfant...eu pe Clement asta nu-l stiam, e de la Roma, eu il stiam pe ala din ianuarie , Papa Clement, noroc cu Padre, ca eu doar ce-am vrut sa-l felicitez pentru ziua lui si el ii dadea cu La multi ani, pentru mine.....ca cum s-ar zice ''nimic nu-i intamplator'' ii stau in coasta si de ziua lui...In cinstea ta Padre, mananc rulada ''C''....

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 6 linguri faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 80 g unt 82% grasime, topit
  • 1 lingura cacao
  • umplutura
  • 180 g fineti
  • 40 g dulceata zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada C:

Mai intai topim untul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam bine, apoi adaugam si untul topit si continuam sa mixam. Amestecam faina cu praful de copt si apoi incorporam in galbenusuri, la final adaugam albusurile batute spuma, amestecam de jos in sus cu miscari lente. Intr-un castron punem 3-4 linguri de compozitie si le amestecam cu o lingura de cacao, amestecul in punem intr-un posh. Tapetam o tava, 36/26 cm, cu hartie de copt, cu ajutorul posh-ului formam litera C pe toata suprafata tavii, bagam tava la cuptorul preincalzit, pentru 3-4 min cat sa se intareasca literele. Scoatem tava din cuptor si turnam restul de compozitie, nivelam si dam tava la cuptor, cca 20-25 min, in functie de cuptorul fiecaruia. Udam o carpa si pe ea scoatem rulada, rulam strans si lasam 5-6 min, apoi scoatem hartia de pe rulada si lasam sa se raceasca. Crema fineti cu dulceata de zmeura le omogenizam si apoi, cand e rece rulada, intindem crema obtinuta, rulam si apoi putem sa si mancam.....:))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada C" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Constelatialeu 1

24.11.2016, 21:07

Multumesc, dragilor !

RuxyRux 1

24.11.2016, 21:15

Wow!!! La multi ani Clemisoara mea! Fericire si numai iubire in calea vietii tale!

diaconta 1

24.11.2016, 21:58

La multi ani Cleme!!!! Sa fii sanatoasa si sa ramai la fel de simpatica ))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere