Rulada C

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Noi 2016 | 3166 vizualizari

 

Mi-am facut rulada, cica azi e ziua mea de sfant...eu pe Clement asta nu-l stiam, e de la Roma, eu il stiam pe ala din ianuarie , Papa Clement, noroc cu Padre, ca eu doar ce-am vrut sa-l felicitez pentru ziua lui si el ii dadea cu La multi ani, pentru mine.....ca cum s-ar zice ''nimic nu-i intamplator'' ii stau in coasta si de ziua lui...In cinstea ta Padre, mananc rulada ''C''....

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 6 linguri faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 80 g unt 82% grasime, topit
  • 1 lingura cacao
  • umplutura
  • 180 g fineti
  • 40 g dulceata zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada C:

Mai intai topim untul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam bine, apoi adaugam si untul topit si continuam sa mixam. Amestecam faina cu praful de copt si apoi incorporam in galbenusuri, la final adaugam albusurile batute spuma, amestecam de jos in sus cu miscari lente. Intr-un castron punem 3-4 linguri de compozitie si le amestecam cu o lingura de cacao, amestecul in punem intr-un posh. Tapetam o tava, 36/26 cm, cu hartie de copt, cu ajutorul posh-ului formam litera C pe toata suprafata tavii, bagam tava la cuptorul preincalzit, pentru 3-4 min cat sa se intareasca literele. Scoatem tava din cuptor si turnam restul de compozitie, nivelam si dam tava la cuptor, cca 20-25 min, in functie de cuptorul fiecaruia. Udam o carpa si pe ea scoatem rulada, rulam strans si lasam 5-6 min, apoi scoatem hartia de pe rulada si lasam sa se raceasca. Crema fineti cu dulceata de zmeura le omogenizam si apoi, cand e rece rulada, intindem crema obtinuta, rulam si apoi putem sa si mancam.....:))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada C" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

24.11.2016, 21:15

Wow!!! La multi ani Clemisoara mea! Fericire si numai iubire in calea vietii tale!

diaconta 1

24.11.2016, 21:58

La multi ani Cleme!!!! Sa fii sanatoasa si sa ramai la fel de simpatica ))))

CretuValentina 1

15.06.2019, 19:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars, cu miez de nuca