Rulada cu ciocolata

de divainbucatarie in Prajituri, 11 Apr 2011 | 3657 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de rulada:
  • 1 pachet de unt
  • 350 g lapte
  • 4 oua
  • 200g faina
  • 4 linguri de zahar
  • Pentru umplutura:
  • 200 g ciocolata topita
  • 250 g mascarpone
  • 2 galbenusuri de ou
  • 120 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata alba topita
  • 1 plic intaritor pentru frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata:

Intr-o tigaie mai mare topim untul, apoi incorporam faina treptat frecand bine, astfel incat sa nu obtinem cocoloase. Adaugam pe rand cate un galbenus, laptele caldut si albusurile batute spuma si continuam sa amestecam pana compozitia se omogenizeaza.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt. Coacem blatul la 180°C pana devine auriu. Il scoatem din cuptor si il acoperim cu un prosop umed. Intorcem tava astfel incat blatul sa cada peste prosopul umed.


Cat timp se coace blatul noi pregatim crema de mascarpone mixand mascarpone cu zahar pudra si cu cele 2 galbenusuri adaugate pe rand, apoi ciocolata alba topita si intaritorul de frisca.Punem un rand de ciocolata topita peste blat, il intindem cu o spatula, apoi crema de mascarpone cu ciocolata alba.


Invelim rulada cu o folie alimentara, o dam la frigider pentru 2-3 ore. Cand o portionam vom folosi un cutit foarte bine ascutit astfel incat sa nu se intinda cremele. Eu am pudrat rulata cu nesquik si un praf de scortisoara dar puteti folosi zahar pudra sau ciocolata topita.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

divainbucatarie 1

01.06.2011, 14:40

Multumesc!

Angelina_Elena 1

23.09.2012, 19:05

ce frumoasa ti-a iesit!

Alexandra Elena 1

07.10.2012, 16:45

foarte buna rulada

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si cocos