Rulada cu ciocolata

de alinutza88 in Dulciuri, 3 Mar 2012 | 9592 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  •  4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • esenta de rom

Crema ganache de ciocolata:

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata:

BLAT: se iau cele 4 oua, se separa albusurile de galbenusuri.Se bat spuma albusurile cu praful de sare. Separat batem galbenusurile cu cele 4 linguri de zahar,adaugate pe rand,pana se topeste zaharul si devine ca o spuma.



Se incorporeaza galbenusurile in albusuri amestecandu-se cu o spatula de jos in sus; se adauga faina cernuta, in ploaie. Adaugam esenta de rom si omogenizam.Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia.



Se lasa la cuptor circa 20 minute,sau in functie de cuptor,pana devine usor rumenie la suprafata,altfel se intareste prea tare si nu se mai poate rula.Cand a devenit aurie pe margine scoateti-o din cuptor.Eu am rulat cu tot cu hartie.Cine nu are hartie de copt tapeteaza tava cu ulei si faina si ruleaza blatul intr-un prosop umed.



GANACHE DE CIOCOLATA: rupem ciocolata in bucati.Punem frisca intr-un vas pe baie de aburi si adaugam ciocolata.Mestecam continuu pana se topeste ciocolata (atentie nu trebuie sa fiarba).Dam deoparte si lasam la racit,apoi bagam crema pentru 30 de minute la frigider.Mixam apoi crema pana isi dubleaza volumul.



Desfacem rulada si o umplem cu crema de ciocolata,apoi strangem din nou rulada.Se poate orna cu frisca,ciocolata rasa,sau dupa imaginatia fiecaruia.La mine insa nu a rezistat decat pana in stadiul de ornat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

marinicayou10 1

04.03.2012, 23:42

Foarte buna rulada

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:34

buna buna

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:45

foarte bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ciocolata şi banane