Rulada cu ciocolata si zmeura

de Anamaria7 in Prajituri, 18 Sep 2010 | 7798 vizualizari

 

Prima mea rulada :D incropita din exces de zmeura in gradina :))

 

INGREDIENTE

Pentru pandispan:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilinat
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 praf de copt
  • 6 lg ulei
  • 1 lgt esenta de rom

Pentru crema:

  • 300 gr ciocolata taiata marunt (eu am folosit ciocolata cu lapte)
  • 180 ml frisca lichida
  • 1/2 lgt esenta de rom
  • 125 gr unt moale, la temperatura camerei

+ 2 cani de zmeura proaspata

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata
  • ulei (de obicei pun la ochi, pana mi se pare ca e destul de lichida, cca 5 lg)

+ zmeura pentru ornat

Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata si zmeura:

Cuptorul se preincalzeste la 180C. (acum imi dau seama... "preincalzeste"..? :))) sa mai adaugam niste cuvinte fondului lexical ca oricum sunt putine :)) )

Tapetam o tava de cca 40cm x 30cm cu ulei si faina/hartie de copt.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul+cel vanilinat si se mixeaza pana capata luciu si se tine de palete. Galbenusurile se adauga pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi esenta de rom si uleiul. Faina amestecata in prealabil cu cacaoa si praful de copt se adauga in ploaie incorporand-o cu grija sa nu iasa aerul din albusuri.

Compozitia se toarna in tava si se tine in cuptor pana trece testul scobitorii, cca 35-40min.

Intre timp pregatim crema: pe baie de aburi, frisca si ciocolata maruntita se incalzesc pana cand se omogenizeaza, apoi se ia de pe foc si se adauga esenta de rom (nu mai devreme pentru ca se va evapora). Se lasa la racit BINE BINE BINE (cremele astea cu unt se taie urgent daca untul si amestecul de ciocolata nu sunt la aceeasi temperatura; ideal ar fi sa batem untul pana iese toata apa din el >:) ) dupa care se adauga peste unt si se mixeaza pana devine crema tare. Se pune la frigider macar 15min.

Cand blatul e gata si trebuie scos, pregatim un servet de bucatarie putin umed, presarat cu zahar (pentru a nu se lipi blatul de el) peste care rasturnam blatul. Cu ajutorul servetului rulam cu atentie blatul si il lasam invelit in prosop cca 30min.

Dupa ce scoatem crema din frigider, derulam blatul, asezam crema peste care presaram zmeura cat mai deasa, apoi rulam din nou (fara servet :P).

Pentru glazura, topim la bain-marie ciocolata cu uleiul si mazgalim rulada cu ce model ne taie capul :D

Rulada se tine la frigider cel putin 2 ore inainte de a fi taiata.

 

TIPS-URI

1

In caz de cod rosu crema_taiata: adaugati cateva linguri de cacao si mixati cu viteza mare; daca devine prea amaruie, mai adaugati zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Margareta Chokotoff