Rulada cu crema de halva

de rodica_m in Prajituri, 30 Oct 2011 | 25092 vizualizari

 

Pentru amatorii de halva - o reteta delicioasa!
Sau pentru cei care vor sa-si aminteasca gustul copilariei!
Reteta blatului este de la Miha...poopicei si merci frumos!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie

Crema:

  • 100 gr halva
  • 300 ml frisca
  • 10 gr unt (o feliuta subtire)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de halva:

Preparam blatul: separam galbenusurile de albusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem pana se intaresc bine.


Separat batem si galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie. Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri, adaugam faina si amestecam usor de jos in sus.


Punem compozitia intr-o tava (25/35cm )tapetatat cu hartie de copt.


Dam la cuptorul incins pentru 15-20 min.


Dupa ce s-a copt scoatem blatul pe o bucata de harttie de copt presarata cu zahar. Rulam si lasam asa cateva minute. Apoi derulam blatul si lasam sa se raceasca.


Intre timp preparam crema (care este taaree bunaa...si aveti grija sa mai ramana si pentru rulada). Punem intr-un vas halvaua taiata marunt, untul si 50 ml frisca. Vasul cu ingredientele il punem la baie de abur si amestecam cu telul, pana se topeste. Veti vedea ca incalzindu-se halvaua se va topi. La sfarsit amestecati energic pentru a se topi toate bucatelele de halva ramase intregi.


Lasam sa se raceasca, crema rezultata se mai intareste putin (devine ca un caramel). Batem frisca ramasa si cand este bine batuta adaugam treptat crema de halva mixand in continuare pana la omogenizare.


Ungem blatul racit cu crema si rulam. Eu am uns blatul cu aprox jumatate din crema, cealalta jumatate pastrand-o pentru decor. Puteti dcora rulada dupa bunul plac.


Acum gata....puteti savura desertul!!!Pofta buuna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de halva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

diana_k 1

02.11.2011, 09:20

interesanata reteta pentru crema....arata bine rulada!

rodica_m 1

02.11.2011, 09:29

merci diana!!! , crema se poate folosi si la tort, si eu am ramas surprinsa de rezultat, o voi mai repeta cu siguranta! acum a fost partea experimentala!

KATHERINE 1

29.11.2012, 00:29

OHOO....Aici mi-ai atacat punctul sensibil,atata halva am mancat anul trecut(la alimentara din cartier aduce la vrac),vara aduceau special pentru mine) ,doamnele de-acolo ma tot intrebau:cum de nu ma ingras.....ca mancam aprox. 2kg pe saptamana!Acum am o pasiune pentru prajituri,saptamanal fac si mananc,singura cel putin 1 tava de dulcegarii....asaaa,deci ma tenteaza rulada asta ca e pe placul sufletului meu)De 1 DECEMBRIE ,avem rulada!!!)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajtura Shadow