Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta

de Rocsi in Prajituri, 27 Iun 2021 | 3988 vizualizari

 

Week-end-ul aceasta ne-am bucurat de o prajitura fabuloasa! Ultima data cand am mers la cumparaturi, mi-au aparut in fata ochilor niste oreo cu menta. Ii zic sotului: astia merg perfect intr-un desert cu fructe. Am luat cateva pachete si a trebuit sa gandesc si o reteta. Si cum suntem in plin sezon de fructe delicioasa, am optat pentru cirese. Blatul umed cu iaurt, iar crema de vanilie spumoasa, combinate toate, mi-a iesit una din cele mai faine, delicioase si minunate prajituri! Rasfat, curcubeu pe cerul gurii, bucurie pentru noi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 5 linguri ulei
    • 150 gr iaurt natural
    • 7 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • vanilie
    • 400 gr cirese
    Pentru crema de vanilie:
    • 3 galbenusuri
    • 7 linguri zahar
    • 650 ml lapte
    • 5 linguri amidon
    • 200 gr unt 80% grasime
    • 1 plic vanilie bourbon
    • 350 gr oreo cu menta
    • 150 ml smantana pentru frisca
    • 1 lingura zahar pudra
    • cirese pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta:

Blatul: Spalati ciresele, indepartati coditele si samburii. Le rupeti in jumatate. Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporati zaharul, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Amestecati galbenusurie cu uleiul, le incorporati in bezea. Adaugati iaurtul, vanilia, mixati usor. Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati peste compozitia de oua si amestecati cu o paleta, pana sunt bine incorporate. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, asezati ciresele. Deasupra puneti usor compozitia de blat, o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 20 de minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca.

Crema de vanilie: Scoateti untul de la rece, sa fie moale. Intr-o cratita amestecati galbenusurile cu zaharul cu un tel. Turnati laptele treptat si amestecati continuu. Adaugati vanilia, amidonul, amestecati bine si transferati cratita pe foc. La foc mic, invartiti in crema pana se ingroasa. O dati deoparte, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca. Cand crema s-a racit, o mixati 1 minut. Adaugati untul de la temperatura camerei, in 3 transe si mixati bine, pana obtineti o crema spumoasa. In tava in care ati copt blatul, puneti hartie de copt. Asezati blatul cu ciresele in sus, puneti jumatate din crema si o nivelati. Asezati oreo unul langa altul, puneti restul de crema, o intindeti bine. Acoperiti prajitura cu folie, o dati la rece peste noapte. Smantana pentru frisca rece, o mixati impreuna cu zaharul pudra, pana devine spumoasa. O puneti intr-un pos. Scoateti prajitura de la rece. O portionati, puneti cate un mot de frisca pe fiecare. Decorati cu cirese si frunze de menta! Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu cirese