Ruladă cu cremă de zmeură

de diaconta in Prajituri, 30 Iun 2013 | 8622 vizualizari

 

Nici nu ştiu cum să vă explic cam ce pofte am când văd zmeură.Imi şi imaginez zeci de feluri de deserturi de tot felul.De dimineaţă spuneau la TV că e producţie record la zmeură şi întradevăr era plină piaţa de dimineaţă,dar la un preţ care m-a făcut să reevaluez numărul cobinaţiilor de făcut.Totuşi am pus puţină la congelator şi am făcut şi un desert minunat.M-am declarat chiar mulţumită de aspectul ruladei,care se ştie că nu e punctul meu forte.Dar dacă mi-a reuşit blatul de pizza,o să-mi reuşească cândva şi o ruladă perfectă.
Gata,nu mai scriu că o să-l fac invidios pe Padre,ca doar nu-i articol aici şi pe voi vă interesează reţeta nu poveştile mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de rulada:
  • 3 oua întregi +2 albusuri de ou
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • Vanilie
  • Sare
  • 5 g praf de copt
  • Cateva boabe de zmeura
  • Pentru jeleul de zmeura:
  • 500 g zmeura
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • Pentru crema:
  • 250 g crema Mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • ¾ din jeleul de zmeura pregatit
  • 200 ml frisca lichida
  • Zmeura
  • Pentru ornat:
  • 200 ml Frisca si zmeura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă cu cremă de zmeură:

Am pregatit mai întâi foaia de rulada.

Am separat albusurile de galbenusuri.

Albusurile ,5 la numar(doua ramase de la maioneza),le-am batut bine cu un praf de sare.

Când spuma a început sa faca „ţepi” am adaugat pe rând câte o lingura de zahar.

Galbenusurile amestecate cu 3 linguri de ulei le-am pus peste albusuri si am amestecat usor cu o paleta.

Faina amestecata cu praful de copt,am încorporat-o la urma.

Am pus compozitia în tava mare a aragazului (40x42 cm)tapetata cu hârtie de copt si deasupra am pus putina zmeura.

Am pus tava la cuptor pentru 15-20 de minute.

Am scos blatul,l-am presarat cu zahar pudra si l-am rasturnat pe o alta hârtie de copt.

Apoi l-am rulat încet împreuna cu hârtia.

L-am lasat sa se raceasca.

Am pregatit apoi jeleul de zmeura.

Am amestecat zmeura cu zaharul.Siropul lasat l-am folosit ca sa umezesc amidonul.

Am pus zmeura într-o cratita pe foc,am lasat sa fiarba 2-3 minute,apoi am adaugat siropul cu amidon si am amestecat pâna când s-a îngrosat.

L-am lasat sa se raceasca.

Am mixat frisca si am lasat-o la frigider.

Crema Mascarpone am mixat-o cu 2 linguri de zahar pudra,am adaugat apoi ¾ din jeleul de zmeura,restul l-am folosit ca sa ung foaia.

Am pus si frisca în crema.

Am desfacut usor blatul,l-am uns cu un strat de jeleu de zmeura,apoi am pus crema,câteva boabe de zmeura si am rulat din nou.

Am ornat cu frisca , putina crema ramasa si  zmeura.

Am lasat la frigider câteva ore.

Daca as fi gasit frisca naturala de care folosesc de obicei,ar fi fost PERFECT pe gustul meu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu cremă de zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (76)

dantes 1

06.07.2015, 11:54

Delicioasa!

miki_a 1

06.07.2015, 12:53

Si eu zic la fel! Delicioasa!

Aletta 1

07.07.2015, 10:29

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de lamaie si zmeura