Rulada cu gem de prune

de Ina in Prajituri, 7 Iul 2011 | 9525 vizualizari

 

Un desert cu gust usor acrisor, usor de realizat si aspectuos ( Daca-ti dai silinta, dar eu nu am pus accent pe decor... :P :"> )

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1plic praf de copt
  • esenta  de rom
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA:   
  • un borcan de 800 g. cu gem de prune
  • 150 g. nuca de cocos
  • esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de prune:

BLATUL:


Batem albusurile spuma cu un praf de sare , apoi adaugam , mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si o fiola de esenta . Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins, pentru cca. 15-20 min. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ) Cand e gata scoatem blatul rapid din tava ( cu hartie cu tot), il punem pe o suprafata plata ( eventual pe dosul altei tavi ) si-l desprindem de hartia de copt rulandu-l. Cu hartia de copt il acoperim putin si-l lasam rulat cca 5-10 minute , pentru a se fixa forma si a nu se rupe la umplere. Pentru a obtine o rulada aspectuoasa desprindem , ajutandu-ne de degete, pojghita de pe dosul blatului. In felul acesta decorul ( zahar pudra, ciocolata, nuca de cocos ) va adera mult mai usor de blat.


UMPLUTURA:


Amestecam gemul de prune cu nuca de cocos si putina esenta de rom.


Desfacem blatul si-l ungem cu umplutura obtinuta, apoi rulam cu grija , obtinand rulada. Eu am pudrat rulada cu zahar, dar se poate presara si cu nuca de cocos , sau se glazureaza.


Lasam rulada la rece cca. 24 ore, apoi o putem felia si servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (42)

Anamaria7 1

09.07.2011, 00:32

gemu' de prune e unu din cele mai bune

RuxyRux 1

10.07.2011, 18:19

Arata superb si e si preferata mea...o fac si eu uneori cand am pofta de ea...minunata

Ina 1

10.07.2011, 18:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci