Rulada cu jeleu de fructe si crema de branza

de Lavinia in Prajituri, 22 Mai 2014 | 2436 vizualizari

 

Aveam o cutie de branza si ceva fructe si nu stiam ce sa fac cu ele.M-am gandit la aceasta rulada cu crema de branza si a iesit ceva foarte delicios si usor de facut!Din cand in cand mai am si eu timp sa ii rasfat pe ai mei cu ceva bun...

 

INGREDIENTE

  • Blat rulada:
  • 5 oua
  • 3 linguri apa rece
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 plic vanilie
  • Jeleu de fructe:
  • 150 g capsuni
  • 50 g mix fructe de padure
  • 4 linguri de zahar
  • 50 ml apa
  • 2 linguri rase de amidon
  • Crema de branza:
  • 250 g branza proaspata Delaco
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lgta gelatina+2 linguri apa rece
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu jeleu de fructe si crema de branza:

Pentru foaia de rulada am separat albusurile de galbenusuri.


Am mixat albusurile cu apa si un praf de sare pana au devenit spuma.


Am adaugat zaharul,lingura cu lingura,si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa.


Am cernut faina si am incorporat-o si pe ea ,amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.


La final am adaugat vanilia.


Am tapetat o tava cu hartie de copt si am copt foaia de rulada timp de 15-20 de minute in cuptorul preincalzit.


Pe o bucata de hartie de copt(mare cat foaia de rulada ) am presarat zahar pudra.


Foaia fierbinte am pus-o peste zaharul pudra iar apoi am dezlipit cu grija hartia de copt de pe blat.


Am rulat strans si am lasat-o la racit in hartie.


Intre timp am preparat jeleul de fructe.


Am taiat capsunile in cuburi apoi le-am amestecat cu zaharul si mixul de fructe de padure.


Le-am pus pe foc si le-am lasat sa fiarba 2-3 minute pana s-au inmuiat si s-a topit zaharul.


Am dizolvat amidonul in apa apoi l-am adaugat peste fructe amestecand continuu pana se ingroasa.


Am lasat jeleul la racit .


Pentru crema am amestecat crema de branza cu zaharul si zaharul vanilat.


Am hidratat gelatina in apa rece timp de 5 minute apoi am topit-o (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste branza.


Am mixat frisca (nu foarte tare,doar cat sa prinda consistenta) si am amestecat-o cu branza.


Am desfacut foaia de rulada si am uns-o cu jeleul de fructe.


Peste jeleu am pus crema de branza si am rulat din nou .


Am dat rulada la frigider pentru minim 3-4 ore.

 

TIPS-URI

1

tava folosita de mine a avut 40/30 cm.

2

puteti folosi doar capsuni sau doar fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu jeleu de fructe si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

23.05.2014, 20:24

laura_n 1

26.05.2014, 12:50

yummm!

adry88 1

30.05.2014, 19:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni