Rulada cu mac - baigli

de laura_n in Prajituri, 30 Oct 2013 | 54292 vizualizari

 

De multe ori mi-a facut cu ochiul, insa atunci cand am mancat nu mi-a lasat o parere buna, mi s-a parut gretoasa... in fine... cred ca nu a fost alegerea buna!
De curand, mi s-a facut iarasi pofta si am ales sa o fac in casa. Vorbesc despre rulada cu mac, un fel de aluat de cozonac cu mac, mai cunoscut printre alte denumiri, de baigli, in bucataria ungureasca.
Sigur, exista multe retete, care mai de care, insa eu, pentru prima incercare am ales reteta Elei, ( http://www.bucataras.ro/retete/baigli-cu-mac-44506.html) mi-a placut mult cum i-a iesit. Data viitoare sigur voi incerca si cu umplutura de nuca.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 550 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 70 gr zahar brut
  • 100 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • 7 gr drojdie uscata
  • pt umplutura:
  • 200 gr mac
  • 70 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 2 albusuri
  • 1 galbenus + 1 lg lapte pt uns.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mac - baigli:

Eu am folosit masina de framantat aluat.


Am asezat in cuva masinii: laptele, untul moale, zaharul, galbenusurile, smantana si faina. La sfarsit am adaugat drojdia. Am lasat la framantat / dospit o ora si jumatate.


Intre timp, m-am ocupat de umplutura. Intr-un ibric am pus la fiert laptele cu zaharul, apoi am adaugat macul. Am mai lasat un pic la fiert apoi am dat deoparte sa se raceasca.


Am batut albusurile spuma, fara zahar insa. Dupa ce s-a racit compozitia de mac, am incorporat albusurile in ea.


Am pregatit o tava, am asezat hartie de copt si am pornit cuptorul.


Aluatul preparat l-am impartit in 4 bucati. Am intins cate o foaie dreptunghiulara, am pus cateva linguri de umplutura si am rulat. Atentie la capete sa le sigiliati oarecum ...sa nu iasa din compozitie.


Am asezat cu atentie fiecare rulada in tava. Folositi o tava ingusta si cu pereti inalti, daca aveti. Astfel vor creste mai mult pe inaltime si nu pe latime.


Am batut galbenusul cu laptele si am uns fiecare rulada inainte de a le baga la cuptor.


Tava cu rulade am bagat-o la cuptorul preincalzit si am lasat la copt cam 35-40 minute, la foc mediu.


Dupa ce s-au copt, le-am scos la racit pe un gratar. Dupa ce s-au racit am taiat cateva felii si am servit cu lapte.


TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20 lei.

2

eu am folosit zahar mai putin, pe motiv ca nu ne place sa fie prea dulce.

3

este foarte, foarte fraged.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mac - baigli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (66)

laura_n 1

31.10.2013, 16:48

veniti, fetelor! avem inca portii satisfacatoare )

sebirizescu 1

19.12.2013, 21:35

bun

papabundetot 1

11.12.2014, 10:44

super bun!!! Am sa fac si eu!!!!!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei in sos de ceapa
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mac