Rulada cu zmeura

de MOKUSKA in Prajituri, 20 Iul 2014 | 1733 vizualizari

 

Prajitura noastra preferata, rulada umpluta cu diferite dulceturi, in special vara.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri de apa
  • 4 linguri de ulei
  • praf de sare
  • praf de copt
  • 1 lungurita de coaja rasa de lamaie
  • Sirop:
  • dulceata de coacaze rosii (jeleu)
  • Umplutura:
  • dulceata de zmeura cu seminte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu zmeura:

Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se pun la rece. Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie uleiul si apa. Albusurile se bat spuma cu praf de sare. Faina se amesteca cu praful de copt, jumatate din cantitate se cerne peste galbenusuri si treptat se amesteca cu spuma din albusuri, dupa care se incorporeaza si restul de faina.


Compozitia se toarna intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul fierbinte la foc mare 5 minute, urmand ca sa coacem mai departe 20 minute la foc mic.


Dulceata de coacaze se incalzeste si imediat ce s-a scos tava din cuptor se insiropeaza blatul cu aceasta. Se ruleaza fierbinte pe o hartie de copt si se lasa sa se raceasca putin. Dupa ce sa racit putin blatul rulat, se indeparteaza cu atentie hartia de copt de pe blat si se unge cu dulceata de zmeura, se ruleaza la loc si se lasa 1 ora la rece.

 

TIPS-URI

1

sa nu lasati mai mult aluatul in cuptor decat v-am specificat, in caz de marginile s-au uscat, sa le indepartati inaite sa-l rulati

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Oana 1

30.07.2014, 14:48

La multi ani!

MOKUSKA 1

30.07.2014, 15:02

Multumesc Oana!

Miha 1

30.07.2014, 23:00

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu zmeura