Rulada cu zmeura

de MOKUSKA in Prajituri, 20 Iul 2014 | 1450 vizualizari

 

Prajitura noastra preferata, rulada umpluta cu diferite dulceturi, in special vara.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri de apa
  • 4 linguri de ulei
  • praf de sare
  • praf de copt
  • 1 lungurita de coaja rasa de lamaie
  • Sirop:
  • dulceata de coacaze rosii (jeleu)
  • Umplutura:
  • dulceata de zmeura cu seminte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu zmeura:

Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se pun la rece.  Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie uleiul si apa. Albusurile se bat spuma cu praf de sare. Faina se amesteca cu praful de copt, jumatate din cantitate se cerne peste galbenusuri si treptat se amesteca cu spuma din albusuri, dupa care se incorporeaza si restul de faina.

Compozitia se toarna intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul fierbinte la foc mare 5 minute, urmand ca sa coacem mai departe 20 minute la foc mic.

Dulceata de coacaze se incalzeste si imediat ce s-a scos tava din cuptor se insiropeaza blatul cu aceasta. Se ruleaza fierbinte pe o hartie de copt si se lasa sa se raceasca putin. Dupa ce sa racit putin blatul rulat, se indeparteaza cu atentie hartia de copt de pe blat si se unge cu dulceata de zmeura, se ruleaza la loc si se lasa 1 ora la rece.

 

TIPS-URI

1

sa nu lasati mai mult aluatul in cuptor decat v-am specificat, in caz de marginile s-au uscat, sa le indepartati inaite sa-l rulati

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu zmeura-0
Rulada cu zmeura-1
Rulada cu zmeura-2
Rulada cu zmeura-3
Rulada cu zmeura-4
Rulada cu zmeura-5
Rulada cu zmeura-6
Rulada cu zmeura-7
Rulada cu zmeura-8
Rulada cu zmeura-9
Rulada cu zmeura-10
Rulada cu zmeura-11
Rulada cu zmeura-12
Rulada cu zmeura-13

COMENTARII (24)

Oana

Oana 1

30.07.2014, 14:48

La multi ani!

MOKUSKA

MOKUSKA 1

30.07.2014, 15:02

Multumesc Oana!

Miha

Miha 1

30.07.2014, 23:00

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!