Rulada de biscuiti

de LadyCrs in Dulciuri, 1 Ian 2013 | 1737 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o foaie de napolitana
  • Pentru crema de biscuiti:
  • 100 g zahar
  • 175 ml apa
  • 150 g biscuiti simpli
  • Pentru crema de lapte praf:
  • 3 linguri apa
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g lapte praf
  • nuca de cocos roz dupa preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de biscuiti:

Se macina biscuitii fin. ( eu nu am robot de bucatarie, asa ca i-am pisat frumos cu ciocanelul de snitele).

Cele 100 g de zahar pentru crema de biscuiti se caramelizeaza. Cand a devenit lichid ( dar lichid, sa nu faceti ca mine sa va grabiti ca fata la maritat...si atentie sa nu sara pe manute!) turnati cele 175 ml de apa. Se fierbe pana se topeste caramelul. Dam deoparte de pe foc si amestecam energic cu pesmetul de biscuiti.

Crema obtinuta sa intinde imediat peste foaia de napolitana.

Pentru crema de lapte praf punem la foc apa, zaharul si untul la foc mic. Cand da in clocot se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Dam deoparte si punem laptele praf si nuca de cocos si amestecam energic.

Intindem crema obtinuta peste crema de biscuiti si apoi incepem sa rulam usor foaia de napolitana. Invelim in folie alimesntara si dam la rece...de preferinta peste noapte.

Este o prajiturica racoroasa, simpla si perfecta pentru cei care nu prea mai au dinti! ( asa a zis mama, persoana in cauza :))) )

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada de biscuiti-0
Rulada de biscuiti-1
Rulada de biscuiti-2
Rulada de biscuiti-3
Rulada de biscuiti-4

COMENTARII (8)

Rocsi

Rocsi 1

01.01.2013, 21:28

Numai bunatati ai pregatit fata frumoasa

Lau

Lau 1

01.01.2013, 22:40

adry88

adry88 1

03.01.2013, 13:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!