Rulada de biscuiti

de LadyCrs in Dulciuri, 1 Ian 2013 | 2197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o foaie de napolitana
  • Pentru crema de biscuiti:
  • 100 g zahar
  • 175 ml apa
  • 150 g biscuiti simpli
  • Pentru crema de lapte praf:
  • 3 linguri apa
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g lapte praf
  • nuca de cocos roz dupa preferinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de biscuiti:

Se macina biscuitii fin. ( eu nu am robot de bucatarie, asa ca i-am pisat frumos cu ciocanelul de snitele).


Cele 100 g de zahar pentru crema de biscuiti se caramelizeaza. Cand a devenit lichid ( dar lichid, sa nu faceti ca mine sa va grabiti ca fata la maritat...si atentie sa nu sara pe manute!) turnati cele 175 ml de apa. Se fierbe pana se topeste caramelul. Dam deoparte de pe foc si amestecam energic cu pesmetul de biscuiti.


Crema obtinuta sa intinde imediat peste foaia de napolitana.


Pentru crema de lapte praf punem la foc apa, zaharul si untul la foc mic. Cand da in clocot se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia. Dam deoparte si punem laptele praf si nuca de cocos si amestecam energic.


Intindem crema obtinuta peste crema de biscuiti si apoi incepem sa rulam usor foaia de napolitana. Invelim in folie alimesntara si dam la rece...de preferinta peste noapte.


Este o prajiturica racoroasa, simpla si perfecta pentru cei care nu prea mai au dinti! ( asa a zis mama, persoana in cauza :))) )

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

01.01.2013, 21:28

Numai bunatati ai pregatit fata frumoasa

Lau 1

01.01.2013, 22:40

adry88 1

03.01.2013, 13:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de biscuiti in foi de napolitana