Rulada de lamaie

de susu in Dulciuri, 25 Feb 2010 | 2893 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat: 

  • 2 oua,
  • 1 praf de sare,
  • 60 gr zahar,
  • 50 gr faina.

 Crema:

  • 1 lamaie,
  • 1 lingura zahar pudra,
  • 125 gr mascarpone sau branza de vaci,
  • 60 ml frisca    

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de lamaie:

Se incalzeste cuptorul bine. Se bat albusurile spuma cu sare. Se freaca galbenusurile cu zahar si 2 linguri de apa fierbinte (fiarta inainte) pana se obtine o crema. Se incorporeaza cate putin faina si spuma de albusuri. Se pune hartie de copt intr-o tava mai mica decat cea de aragaz adaugati coca si coaceti-o 10 minute la foc mic. Se scoate blatul si se rastoarna pe un prosop curat.. Stropiti hartia cu apa rece si indepartati-o. Rulati blatul si lasati-l sa se raceasca. Se spala lamaia cu apa fierbinte si se sterge. Se rade coaja lamaiei si i se stoarce sucul. Amestecati-le cu branza . Se bate frisca si se adauga la branza. Se desface rulada si se pune crema de branza nivelandu-se usor. Se ruleaza blatul . Se presara zahar pudra si se orneaza cu lime si frunzulite.



Cealalta rulada este din acelasi blat umpluta cu crema de ciocolata fineti.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (16)

adasev12 1

07.03.2011, 00:50

f buna

elena1988 1

12.03.2011, 14:47

MOKUSKA 1

05.01.2015, 16:38

ce frumoasa e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoritoare cu lamaie