Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2015 | 1623 vizualizari

 

Pana de idei m-a facut sa realizez aceasta rulada. Nu este deloc sofisticata, din contra, este o rulada ce se face atat de repede si este foarte buna. Sotul meu zice ca nu avea ce cauta orezul acolo (el nu iubeste orezul), dar pana la urma a mancat.
#gatescpentruocarte

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat, mai mic
  • 2 linguri orez
  • 1 canita ghebe in sare
  • 1 lingura parmezan ras
  • 3 fasii lunguiete si grosute de cascaval
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 300 gr foietaj
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj:

Spalam ghebele si le punem in apa la desarat sau le puteti da cateva clocote sa iese sarea.

Spalam orezul, il punem la fiert, apoi il scurgem de apa.

Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel de bucatarie de surplusul de apa.

Cu ajutorul unui ciocan de snitele, batem pieptul usor, pana obtinem o fasie de carne potrivit de subtire. Aveti grija sa nu il rupeti.

Condimentam carnea cu putina sare si piper.

Ghebele desarate, le scurgem bine si le taiem maruntel.

Intr-un bol amestecam orezul, ghebele, parmezanul si putin piper.

Pe o margine a pieptului, punem aceasta umplutura, deasupra asezam bucatile de cascaval, apoi rulam strans.


Amestecam uleiul cu putina sare, piper, boia si cu ajutorul unui penson, ungem rulada.

Foietajul il mai intindem putin, asezam rulada de un capat.

Rulam iarasi cat sa acoperim bine rulada cu aluat si inchidem capetele.

Asezam rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o ungem cu ou batut.


O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos.


Cand este gata, o scoatem, o lasam la racorit putin si servim.

Poate fi servita cu o salata, cu niste legume la gratar sau chiar cu ceva muraturi.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Panacris 1

15.02.2016, 08:39

Rocsi 1

15.02.2016, 19:56

Multumesc Gicuta

Rocsi 1

15.02.2016, 19:56

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ardei copt si piept de pasare, la multicooker