Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2015 | 1293 vizualizari

 

Pana de idei m-a facut sa realizez aceasta rulada. Nu este deloc sofisticata, din contra, este o rulada ce se face atat de repede si este foarte buna. Sotul meu zice ca nu avea ce cauta orezul acolo (el nu iubeste orezul), dar pana la urma a mancat.
#gatescpentruocarte

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat, mai mic
  • 2 linguri orez
  • 1 canita ghebe in sare
  • 1 lingura parmezan ras
  • 3 fasii lunguiete si grosute de cascaval
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 300 gr foietaj
  • 1 ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj:

Spalam ghebele si le punem in apa la desarat sau le puteti da cateva clocote sa iese sarea.

Spalam orezul, il punem la fiert, apoi il scurgem de apa.

Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servetel de bucatarie de surplusul de apa.

Cu ajutorul unui ciocan de snitele, batem pieptul usor, pana obtinem o fasie de carne potrivit de subtire. Aveti grija sa nu il rupeti.

Condimentam carnea cu putina sare si piper.

Ghebele desarate, le scurgem bine si le taiem maruntel.

Intr-un bol amestecam orezul, ghebele, parmezanul si putin piper.

Pe o margine a pieptului, punem aceasta umplutura, deasupra asezam bucatile de cascaval, apoi rulam strans.


Amestecam uleiul cu putina sare, piper, boia si cu ajutorul unui penson, ungem rulada.

Foietajul il mai intindem putin, asezam rulada de un capat.

Rulam iarasi cat sa acoperim bine rulada cu aluat si inchidem capetele.

Asezam rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o ungem cu ou batut.


O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos.


Cand este gata, o scoatem, o lasam la racorit putin si servim.

Poate fi servita cu o salata, cu niste legume la gratar sau chiar cu ceva muraturi.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Panacris 1

15.02.2016, 08:39

Rocsi 1

15.02.2016, 19:56

Multumesc Gicuta

Rocsi 1

15.02.2016, 19:56

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!