Rulada din albusuri, cu crema de ciocolata si visine

de merisor in Prajituri, 25 Apr 2014 | 1887 vizualizari

 

Tot ocoleam niste albusuri in congelator pentru ca nu stiam ce sa fac din ele si cum nu mai facusem demult o rulada, mi-a venit aceasta idee.
Este foarte buna rulada, dar parca se mananca mai rapid decat o prajitura obisnuita, abia am salvat 2-3 portii sa-i trimit si mamei soacre, pe mama am sarit-o de data asta :D

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 10 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 100 gr nuca de cocos
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • o mana de visine presarate

Pentru crema:

  • 250 ml frisca lichida Hulala
  • 200 gr ciocolata(Milka cu lapte)
  • 100 gr visine( din dulceata am pus eu)
  • 1 varf lingurita sare
  • 5 gr gelatina
  • 2 linguri apa pentru hidratarea gelatinei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din albusuri, cu crema de ciocolata si visine:

Pentru blat, mixam albusurile spuma cu sare, apoi adaugam treptat zaharul.


Pe la jumatatea cantitatii de zahar, adaugam si zeama de lamaie.


Trebuie sa rezulte o bezea tare.


Adaugam treptat faina, mixand usor pentru a nu se lasa bezeaua, apoi treptat nuca de cocos, coaja si esenta de lamaie.


Tapetam o tava cu hartie de copt(30/40 cm a avut dimensiunile tava mea) si rasturnam compozitia de blat in ea.


Nivelam compozitia din tava cu o spatula si presaram cateva visine pe deasupra, apoi dam tava la cuptor pentu 35-40 de minute, pana cand blatul se rumeneste usor si trece testul cu scobitoarea(verificam cu 5 minute inainte de expirarea timpului).


Umezim un stergar de bucatarie si rasturnam blatul cald peste el.


Rulam imediat cu stergar cu tot si lasam blatul sa se raceasca asa rulat.


Pentru crema, punem frisca intr-un vas la foc mediu si adaugam in ea ciocolata rupta bucatele si putina sare.


Lasam vasul pe foc pana cand se topeste ciocolata, mestecand continuu in el, apoi dam vasul la rece.


La rece inseamna sa lasam crema la loc racoros pana se raceste apoi o vom trece in frigider pentru aproximativ o ora.


Mixam crema racita pana devine spumoasa.


Hidratam gelatina in apa si o topim la foc incet mestecand continuu sa nu se lipeasca de peretii vasului, pana se dilueaza bine, apoi o vom adauga treptat in crema de ciocolata, mixand energic pentru a se omogeniza uniform.


Eu obisnuiesc sa pun gelatina fierbinte in crema rece si este ok.


Adaugam in crema si visinile scurse bine, apoi lasam crema sa se odihneasca 5 minute timp in care ea deja incepe sa se inchege.


Desfacem blatul din prosop si intindem crema peste el.


Rulam usor, fara sa presam prea mult si dam rulada la rece, minim o ora, dupa care o putem portiona.

 

TIPS-URI

1

Se poate glazura cu ciocolata, pentru iubitorii de ciocolata multa :D

2

Nu a mers s-o pudrez cu zahar, acesta a fost absorbit imediat de blat.

3

Daca albusurile nu se mixeaza destul de bine, ca se mai intampla uneori, adaugati si praf de copt pentru o reusita sigura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din albusuri, cu crema de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

merisor 1

25.04.2014, 19:57

Draga de tine, dar ai facut si nu ti-a reusit, sau de ce fugi? )

anca_rm 1

29.04.2014, 09:36

ar fi foarte buna o felie mica la cafeau mea,

merisor 1

29.04.2014, 10:28

Anca, a fost foarte buna si la cafeaua mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina