Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

de Patricia Iordache in Porc, 5 Iun 2013 | 20232 vizualizari

 

Am preluat aceasta reteta de la bucataras Viorelinho. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a reusit la fel de frumos, dar am si o scuza: am fost prea "sensibiloasa" cand am gatit si nici nu am avut rabdare sa las rulada la presat, peste noapte. In rest, a iesit minunat!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr. carne de porc (eu am folosit pulpa);
  • 1/2 borcan (400 gr.) de ciuperci;
  • 1 ou fiert;
  • 2 linguri cu smantana groasa si grasa;
  • 2 linguri cu ulei de masline;
  • 4 catei de usturoi;
  • 2-3 cozi de ceapa verde;
  • o mana de patrunjel verde;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper;
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci:

Punem oul la fiert. Trebuie sa aiba galbenusul tare asa ca il lasam la fiert aproximativ 8 minute.


Tocam cozile de ceapa, patrunjelul si feliem ciupercile (daca nu le avem deja feliate).


Amestecam smantana cu usturoi, sare si piper.


Taiem in felii oul fiert.


Incercam sa batatorim carnea cat mai mult, ca sa fie subtire. Astfel, se va rula usor si vom obtine o sectiune frumoasa (nu cum am obtinut eu ;).


Presaram carnea cu sare, piper, intindem pe toata suprafata sosul de smantana, adaugam ceapa si patrunjelul tocat. Adaugam ciupercile, bucatile de ou fiert si rulam cat putem de strans, avand grija sa nu iasa prea multa compozitie.


Legam bine cu o ata si punem rulada intr-un vas yena pe care l-am uns cu putin ulei. Presaram deasupra putin cimbru.


Punem vasul la 200 grade, pentru 60-90 minute, pana ce rulada se rumeneste frumos.


Reteta originala prevede ca dupa ce scoatem rulada de la cuptor, sa o lasam sa se raceasca si sa punem pe ea o farfurie cu o greutate, apoi sa o lasam la rece minim 4-5 ore.


Eu nu am mai avut rabdare si am servit imediat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

nilgun 1

05.06.2013, 22:38

delicios

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 11:03

foarte buna rulada

Pushaa 1

08.04.2014, 13:15

imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci