Ruladă din foietaj cu carne și praz

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 7 Mar 2013 | 5518 vizualizari

 

Un super aperitiv pentru mesle festive și nu nuai. Mulțumesc Valdmir si Timea ptr idei.

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj cca. 400 g.,
  • carne tocată amestec 800 g .,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • praz 1 bucată,
  • ouă 3 bucăți,
  • cașcaval cca 150 g.,
  • gălbenuș pt uns 1 bucată,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • mărar 1 legătură,
  • semințe de susan, mac și in cca. 1 lingură din fiecare,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă din foietaj cu carne și praz:

Aluatul de foeitaj, se lasă la dezghețat.


Ceapa, prazul se curată, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei 3-4 minute, adăugându-se carnea tocată, amestecându-se continuu, până lasă zeama. Se asezonează de sare, piper și mărarul tocat, lasăndu-se la fiert, la foc mediu, neacoperit, cca. 15 minute până scade zeama. Se lasă la răcit apoi se amestecă cu ouăle bătute.


Pe masă înfăinată se pune aluatul și se netezește ușor cu sucitorul. Se împarte în trei părți egale, pe partea lungă și treimile din părți se tăie fâșii de 1,5-2 cm. Se pune carnea pe fâșia din mijloc, netăiată, feliil de cașcaval și se acoperă alternativ cu fâșiile de pe margine. Rulada obținută se pune într-o tavă pe hârtie de copt. Se unge cu gălbenușul de ou bătut și se presară semințele de susan, mac și in. Se coace rulada în cuptorul preâncălzit cca. 35-40 minute, la foc mediu.


Se taie rece și se servește. Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă din foietaj cu carne și praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

babi5 1

26.06.2013, 16:07

Alexandra Burz 1

16.01.2014, 21:36

Krystyan Trendy 1

16.01.2014, 21:44

O bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu carne