Rulada din pulpa de porc

de Ina in Mancaruri cu carne, 6 Mar 2013 | 6917 vizualizari

 

Usor de executat si de efect la ocazii si nu numai...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg muschi sau pulpa de porc
  • 4 carnati subtiri, semiafumati
  • 4 carnati proaspeti de porc
  • 100 g sunca de Praga
  • 1-2 conserve de ciuperci
  • 1 ardei gras rosu, mare
  • sare
  • piper
  • 1-2 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din pulpa de porc:

Sunca de Praga si ardeiul gras le taiem fasii subtiri si lungi. Spalam ciupercile si le scurgem bine de apa.

Desfacem carnea taind-o circular in strat subtire, pentru a obtine o bucata suficient de lata  incat sa o putem umple si rula. 

Batem carnea usor cu ciocanul pentru snitele, condimentam cu sare si piper, apoi asezam pe sufrafata sa feliile de sunca, ardei gras, ciuperci si carnati ( unul afumat  si unul proaspat ) .  Turnam peste umplutura 3-4 linguri cu ou batut  ( ne vom da seama in functie de cantitatea de umplutura si de cat de mare este fasia de carne ) , pentru a lega rulada la copt.

Rulam carnea cat mai strans ca pe o rulada si o legam cu snur din silicon sau cu o ata/ sfoara .

Aseazam rulada intr-o tava cu ulei si lasam la cuptor pana se rumeneste. Oprim focul,desfacem legaturile, lasam sa se raceasca , apoi o putem felia.

 

TIPS-URI

1

Este de preferat sa avem carne si cu strat de grasime, pentru ca rulada sa nu fie prea uscata .

2

De asemeni, pentru a obtine o rulada suculenta , neinnecacioasa, vom pune mai multe legume ( ciuperci si ardei gras )

3

Umplutura poate varia in functie de ce avem la indemana

RETETA IN IMAGINI

Rulada din pulpa de porc-0
Rulada din pulpa de porc-1
Rulada din pulpa de porc-2
Rulada din pulpa de porc-3
Rulada din pulpa de porc-4
Rulada din pulpa de porc-5
Rulada din pulpa de porc-6
Rulada din pulpa de porc-7
Rulada din pulpa de porc-8
Rulada din pulpa de porc-9
Rulada din pulpa de porc-10
Rulada din pulpa de porc-11
Rulada din pulpa de porc-12
Rulada din pulpa de porc-13

COMENTARII (48)

babi5

babi5 1

28.12.2013, 14:52

Pushaa

Pushaa 1

28.12.2013, 16:56

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

28.12.2013, 19:17

hmmm...ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!