Rulouri cu dovleac

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Noi 2016 | 1756 vizualizari

 

Dupa cum am promis inca o reteta cu dovleac.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 1 kg dovleac
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf sare
  • 100 ml ulei
  • 1 galbenus pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu dovleac:

Aluatul se lasa la dezghetat.


Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca.


Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare.


Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita.


Nu se pune apa.


Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda.


Camd zeama formata a scazut de tot, se amesteca cu zeama de lamie si zaharul vanilat.


Se ia de pe foc si se lasa la racit.


Se intinde o foaie de placinta pe blat si se unge cu ulei cu ajutorul unei pensule.


La un capat al foii, la mijloc, se pun doua linguri de dovleac si se ruleaza putin foaia peste.


Se pliaza lateralele foii pana se unesc, se ung cu ulei si se ruleaza pana la capat.


Se pune ruloul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


La fel se procedeaza cu toate foile si se pun in tava. (mie mi-au iesit 10)


Se ung cu galbenusul batut bine.


Se reintroduc in cuptorul peincalzit pentru 25-30 minute.


Cand sunt frumos rumenite sunt gata.


Se scot din cuptor si se acopara cu un prosop umed pana se racesc.


Cine doreste poate sa le presare cu zahar pudra.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

la dovleac se poate pune si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

dantes 1

18.11.2016, 11:59

Bune!

Panacris 1

18.11.2016, 12:10

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine