Rulouri cu mere de post

de Georgiana78 in Prajituri, 26 Mar 2012 | 2423 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 8 mere rase
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr margarina
  • ulei
  • scortisoara
  • sirop din 100 ml apa si 3 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu mere de post:

- se lasa foile sa se dezghete la temp camerei


- merele rase se pun pe foc mic cu zaharul cca 10 min pana nu mai au zeama si se amesteca cu 1 lingura margarina si scortisoara si se lasa la racit


- se pregatesc foile lipindu-se cate 3 unse cu ulei intre ele apoi se imparte compozitia de mere in atatea parti cate grupuri de foi avem si se aseaza compozitia pe o latura mica a fioii si se ruleaza iar ruloul se aseaza intr-o tava rotunda (de tarta am pus eu) tapetata bine cu margarina


- se procedeaza la fel cu toate foile si se aseaza in tava rotunda si se ung pe deasupra cu putin ulei


- se dau la cuptor pt 40 min la foc potrivit (180C) iar cand s-au rumenit, se scot, se lasa putin sa se mai raceasca apoi se toarna siropul caldut si se acopera cu un prosop


- se feliaza dupa preferinta si se serveste


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate umple si cu varza, ciuperci, spanac sau orice umplutura va place

2

sunt gustoase si usor de facut

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Georgiana78 1

27.03.2012, 08:58

Va multumesc! Sunt gustoase sa stiti si nu fac mizerie pt ca sunt insiropate, iar a doua zi caci au mai ramas vreo 2 buc erau chiar baclavale cu mere.....

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:10

fffffffff bune, am trecut la fav

Georgiana78 1

27.03.2012, 15:35

Diana multumesc si o sa iti placa sigur! Sa imi spui cand ai sa faci!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in 2 culori (de post)