Rulouri cu stafide si scortisoara

de mickyapostu in Dulciuri, 11 Sep 2014 | 707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat 
  • 700 g faina 
  • 200 g unt 
  • 250 ml lapte 
  • 1 ou 
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g drojdie uscata) 
  • 50 g zahar 
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Pentru umplut
  • 50 g unt moale
  • 100 g zahar brun
  • cam 2 linguri scortisoara
  • 100 g stafide
  • 50 ml rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu stafide si scortisoara:

Cerneti faina intr-un vas. Incalziti laptele si dizolvati drojdia proaspata in el. Aveti grija sa nu fie fierbinte, doar caldut. Lasati sa creasca putin, cam 10 minute. Adaugati drojdia impreuna cu laptele peste faina, puneti zaharul, vanilia si oul. Framantati pana ce amestecul devine omogen. Topti untul cat sa fie undeva intre moale si lichid si adaugati-l la aluat. Framantati pana ce devine elastic, omogen si tot untul este absorbit. Daca aveti sau doriti puteti face aluatul si la robot sau la masina de paine pe programul de aluat/dospit/amestecat sau ce programe or mai fi, stiti voi mai bine.

Lasati aluatul sa se odihneasca cam o ora, timp in care isi va dubla volumul.

Cat aluatul creste, puneti stafidele la inmuiat in rom.

Intindeti aluatul in foaie dreptunghiulara pe blatul de lucru, ungeti cu 50 g unt moale, presarati zaharul brun (sau alb daca nu aveti), puneti scortisoara cat mai uniform si dupa cat de mult va place, apoi adaugati si stafidele. Rulati compozitia, pe partea mai scurta, cat mai strans posibil.

Taiati rulouri de grosimea unui deget (hai doua) si asezati-le cu umplutura in sus in tava pregatita cu hartie de copt. Lasati-le sa mai creasca cam 30 minute.

Coaceti rulourile cu scortisoara, cam 20 minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade C.

Scoateti si pudrati cu zahar daca doriti.









 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu stafide si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Andreea Caroline 1

11.09.2014, 22:47

MotanLaOale 1

12.09.2014, 13:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!