Rulouri - pachetele de primăvară- Nems- la cuptor

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 20 Feb 2015 | 2099 vizualizari

 

Pachetelele de primăvară, sunt un dim sum simbolic în China.
Istoria sa, puțin cunoscuta este interesanta.
Oficial, au apărut pentru prima dată în cursul perioadei 470 -476 î.Hr.
La acea vreme, oamenii puneau cinci legume diferite si carne pe o farfurie la masa. Aluatul de NEM a aparut mai tarziu. Forma Nem-ului de astăzi este foarte diferită de cea de origine. Până la dinastia Tang ( 618 -907 î.Hr.), era mai degraba ca o clatita umpluta cu tot felul de legume și cu o formă dreptunghiulara- pachetel.
Povestea Nem-ului de astazi începe în timpul dinastiei Qing, o perioadă în care chinezii erau selectați printr-un concurs numit "Keju" (examinare imperiala), o dată pe an.
Doar primii trei candidați puteau intra în palat. Un candidat Fuzhou, citind zile și nopți, nu a mâncat timp de mai multe zile. Soția sa, obosita de a încerca să-l convingă să mănânce, a avut o idee: a facut un aluat fin folosind orez, a pus carnea și legumele în mijloc, apoi l-a rulat pentru a fi usor de degustat. Și astfel NEM a fost inventat.
Nu vom ști niciodată dacă această poveste este adevărată, dar știm că bine sub dinastia Qing (1636-1911), chinezii de la regiunea Chaozhou au exportat reteta de nem în Vietnam și în alte țări din Asia de Sud-Est.
Și de atunci, acest fel de mâncare delicios a devenit popular în Asia.
Cuvântul "nem" pe care il folosim provine insa de la vietnamezi si nu cum credem de la chinezi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocată (aici este un amestec de carne de porc și de vită )
  • 4 morcovi mari
  • 4 praz
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos de peste
  • 2 linguri ghimbir ras
  • foi de orez pentru rulouri de primăvară (aproximativ 40 la 1 kg de carne)
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • sare, piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri - pachetele de primăvară- Nems- la cuptor:

Se dau morcovii pe razatoarea cea mare.


Se curata și se toaca prazul.


Se caleste totul cu 2 linguri de ulei vegetal într-o tigaie wok.


Adăugați carnea și gatiti totul la foc mediu pana ce amestecul scade si devine uniform.


Adauga sosurile si ghimbirul.


Umpleți un vas de mică adâncime cu apă caldă și lăsați să se înmoaie foaia de orez.


Când este suficient de moale, se pune pe un prosop curat.


Puneti 1 lingura de umplutura pe foaia de orez. Ruleaza strans foaia în formă de nem. VIDEO


Aranjați rulourile pe o tava și ungetile cu ulei vegetal (opțional).


Incalziti cuptorul la 220 de grade.


Coaceți 20 -30 minute în cuptorul preîncălzit până când sunt rumenite. Pentru a fi mai crocante, intoarceti-le la jumătatea timpului.


Se servesc calde cu sos vietnamez si cu salata verde.


A se incalzi întotdeauna la cuptor.


În loc de praz puteti pune dovlecel, puteti adauga taitei de orez , ciuperci negre ... am încercat déjà, este de asemenea bun.


Puteți să le congelati.
Pofta Buna !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri - pachetele de primăvară- Nems- la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

21.02.2015, 16:19

Ce bunatati prepari

Catalina L 1

21.02.2015, 17:07

MotanLaOale 1

21.02.2015, 22:22

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Scrob de oua a la Motan