Salam de biscuiti reteta

de Rocsi in Dulciuri, 11 Mai 2010 | 4116 vizualizari

 

 Salam de biscuiti reteta

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 450 gr biscuiti petit beurre 
  • 180 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 2 linguri zahar brut (sau normal)
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri gem de prune
  • 100 gr rahat
  • 150 gr miez de nuca
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • 40 gr stafide
  • esenta de rom
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta:

Salam de biscuiti reteta


Rupeti biscuitii bucatele mici.

Rahatul il taiati cubulete.

Miezul de nuca il puneti cu coaja de portocala confiata in robot si le maruntiti.

Peste biscuiti puneti rahatul, stahidele si nuca macinata.

Le amestecati, apoi adaugati gemul de prune.

Intr-o cratita puneti laptele, zaharul brut, untul si cacaoa.

Transferati totul pe foc, amestecati continuu cu un tel, pana se formeaza un sirop mai gros.

Dati deoparte si lasati sa se racoreasca 5 minute.

Turnati acest sirop peste amestecul cu biscuiti, invartiti bine cu o paleta de silicon.


La final incorporati esenta de rom.

Taiati o bucata de folie alimentara, o asezati pe masa, puneti jumatate din compozitia obtinuta.

Ii dati forma de salam, cu mainile usor umezite sau va ajutati de folie, apoi il presarati cu nuca de cocos.


Il inveliti in folie cat mai strans, suciti la capete.

La fel procedati si cu al doilea salam de biscuiti.

Il dati la rece peste noapte.

Il portionati si serviti.


 

TIPS-URI

1

daca compozitia nu s-a inchegat bine si e sfaramicioasa, mai adaugati putin lapte caldut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

13.05.2010, 11:00

stai linistita nadina...sa fie asta o problema...multumesc

Adinacarla 1

17.05.2010, 14:21

salam de biscuiti... de cand nu am mai facut...trebuie sa fac si eu cat mai curand

Rocsi 1

17.05.2010, 14:26

eu cred k acest desert e la indemana oricui...nu e nici costisitor si nici greu de preparat..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu cocos