Salam de biscuiţi, reţetă clasica

de nico15 in Dulciuri, 3 Aug 2017 | 4603 vizualizari

 

 Salam de biscuiţi, reţetă clasica

 

INGREDIENTE

  • 250 g de biscuiti
  • 100 g de unt
  • 75 g fructe confiate
  • 75 g de stafide
  • 75 g de migdale prajite
  • 50 g zahar
  • 2 lingurite de rom
  • 30 g de cacao
  • 100 ml lapte
  • 30 ml cognac
Portii: 13
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă clasica:

 

 Salam de biscuiţi, reţetă clasica

Intr-o cratita punem la foc lapte, adaugam zaharul si untul treptat.

Dupa ce s-au incorporat adaugam si cacaoa.  Amestecam bine si daca s-a omogenizat luam de pe foc. Separat am hidratat stafidele in cognac si le vom adauga in compozitie. La fel procedam cu migdalele si fructele confiate le adaugam si pe acestea si evident  romul.

Biscuitii  i-am sfaramat,  unii la robot mai fin altii mai mare, am urmatsfatul lui Gina Bradea iar rezultatul a fost cel scontat.

Am adaugat si biscuitii in compozitie si am amestecat. Luam folie de plastic punem in doua pentru a evita ruperea si scoatem compozitia din cratita si o asezam pe folie cand aceasta s-a racit.

Formam sul ca salamurile, strangem bine la capete si dam la frigider. De preferat peste noapte.

Din aceasta compozitie mie mi-a iesit un salam cu aproximativ 12-13 felii de grosime potrivita.

 Timpul de pregatire este 30 de minute dar se lasa la frigider peste noapte pentru a se intari.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă clasica" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si crema de vanilie