Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci

de nycu_rm in Prajituri, 23 Sep 2016 | 4185 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiţi simpli (populari)
  • 100 g unt
  • 150 ml lapte sau apă
  • 3 linguri zahăr
  • 4 linguri pudră de cacao
  • 2 bucăţi rahat (sau mai multe, după gust)
  • 100 g nuci
  • 3-4 curmale
  • 50 g stafide
  • 3 linguri rom
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • fulgi de cocos pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci:

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci

Se rumenesc uşor, în cuptor, biscuiţii şi nucile, pentru a fi mai crocante, apoi se zdrobesc şi se aşază într-un castron mare. Într-un castronel, separat, se hidratează stafidele în 3 linguri de rom. Se taie bucăţele curmalele şi rahatul şi se aşază peste biscuiţi şi nuci.Se pun laptele şi zahărul într-o crăticioară, se aduc la punctul de fierbere, apoi se adaugă untul tăiat bucăţele şi se amestecă până se topeşte. Se adaugă pudra de cacao, zahărul vanilat şi se amestecă bine până se omogenizează ca un sos. În castronul cu biscuiţi, nuci şi curmale se adaugă stafidele hidratate (cu tot cu rom) şi apoi se toarnă peste toate ingredientele sosul de cacao preparat. Se amestecă uşor pentru a se îmbiba bine cu sos, având grijă ca biscuiţii să nu se sfărâme prea tare.Se întinde pe planşetă o folie alimentară, se toarnă compoziţia modelată sub formă de sul (salam), apoi se rulează strâns folia în jurul compoziţiei. Se pune acest salam de biscuiti la frigider pentru circa 4-5 ore sau peste noapte, se scoate din folie, se tăvăleşte prin fulgi de cocos şi se serveşte tăiat felii groase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti facut in casa, reteta clasica