Salata asiatica cu taitei si sparanghel cu glazura de miso

de Satisfyyourcravings in Salate, 6 Mai 2014 | 3640 vizualizari

 

Miso este o pasta obtinuta din boabe de soia fermentate si o ciuperca japoneza sau orez, ovaz etc, ce este folosita in supe sau sosuri. In functie de ingredientele folosite, durata si temperatura de fermentare, cantitatea de sare, varietate de ciuperca folosita si vasul in care se realizeaza fermentarea, miso poate fi alba, rosie sau mixta. Pentru aceasta reteta am folosit miso rosie care necesita o perioada de fermentare de pana la un an si are un gust mai intens si mai astringent.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura seminte de floarea soarelui, crude si decojite
  • 3 lingurite de seminte de susan negru
  • 200 grame taitei slim
  • 2 linguri miso rosie
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 1/2 lingura ulei de susan
  • 6 linguri ulei de masline
  • 250 grame ciuperci proaspete (eu am folosit mici si nu le-am mai taiat)
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 bucata mica de ghimbir, curatata si rasa
  • 200 grame baby sparanghel
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 3 cepe verzi, tocate rondele
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata asiatica cu taitei si sparanghel cu glazura de miso:

Semintele de floarea soarelui se prajesc intr-o tigaie, fara ulei, 5 minute, apoi se adauga semintele de susan si se mai prajesc inca 1 minut. 

Se fierb taiteii in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. 

Intr-un bol, se amesteca, cu ajutorul unui tel, miso cu apa, zaharul brun, uleiul de susan, sosul de soia, 3 linguri ulei de masline si ghimbirul. 

In restul de ulei, se soteaza ciupercile 5-6 minute, pana devin aurii.

Se acopera sparanghelul cu 3 linguri din mixul de miso obtinut anterior si sucul de lamaie si se gateste pe un gratar fierbinte, 8 minute, intorcandu-l pe toate partile.

Se scoate pe o farfurie si se taie in jumatati. 

Restul din mixul de miso se amesteca cu taiteii, se adauga sparanghelul, ciupercile si ceapa verde si se amesteca. 

Se presara semintele de floarea soarelui deasupra si se serveste salata la temperatura camerei sau rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata asiatica cu taitei si sparanghel cu glazura de miso" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de ton in Bento