Salata asortata cu maioneza si ceapa caramelizata

de merisor in Salate, 11 Dec 2013 | 10533 vizualizari

 

As fi putut sa-i spun salata orientala, dar nu am respectat reteta clasica si a trebuit sa-i gasesc alta denumire.
De cand am descoperit gustul cepei caramelizate, am inceput sa o folosesc in diverse combinatii pentru ca da un gust aparte, un gust usor dulce-picant-acrisor, iar aceasta salata a iesit foarte buna, dar bineinteles, raportat la gustul meu si al familiei mele!

 

INGREDIENTE

  • Pentru salata:
  • 1Kg cartofi albi
  • 1 borcan de gogosari(400 gr)
  • 200 gr masline
  • 150 gr sunca presata
  • 4 oua fierte
  • Pentru ceapa caramelizata:
  • 2 cepe rosii
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 ml ulei de masline
  • 120 ml otet
  • 1 varf lingurita oregano
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 varf lingurita busuioc
  • 1 varf lingurita piper
  • 1 lingura zahar
  • Pentru maioneza:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita mustar
  • 250 ml ulei
  • 1 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata asortata cu maioneza si ceapa caramelizata:

Punem cartofii in coaja, spalati bine, la fiert intr-un vas cu apa cat sa-i acopere.


Ii lasam pe foc pana se patrund bine la testul cu furculita, cam 35 de minute.


Intre timp pregatim otetul balsamic, pentru ca trebuie sa se imprieteneasca bine ingredientele folosite la acesta.


Punem intr-un recipient cu capac otetul impreuna cu oregano, busuiocul, piperul si cimbrul si agitam bine recipientul sa se imbine aromele. Il lasam asa pana cand tocam celelalte ingrediente.


Pregatim si maioneza, amestecand galbenusul cu mustarul si sarea, apoi picurand ulei putin cate putin si mixand pana obtinem compozitia dorita.


Lasam maioneza la frigider si ne ocupam de ingredientele pentru salata.


Pregatim un vas mare si incapator in care vom amesteca totul.


Scurgem gogosarii de lichidul in care au stat, ii clatim putin si ii tocam julien, apoi ii lasam intr-o sita la scurs.


Clatim maslinele si le scoatem samburii.


Fierbem ouale 10 minute pentru a iesi tari.


Taiem sunca presata fideluta.


Cartofii, dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa si ii lasam la racit, apoi ii curatam de coaja, ii taiem cubulete(eu i-am taiat in patru bucati sau in 6) si ii punem in vasul.


Apoi pregatim ce imi place mie cel mai mult la aceasta salata: ceapa caramelizata.


Curatam, spalam si tocam ceapa solzisori.


Punem uleiul intr-o tigaie la incins, apoi adaugam ceapa tocata si presaram putina sare peste ea. Amestecam usor cu o spatula de lemn si picuram putina apa, astfel incat sa nu obtinem acel gust putin gretos de ceapa prajita.


Nu lasam ceapa sa se patrunda definitiv ci doar sa se inmoaie putin si sa devina usor translucida, apoi adaugam zaharul si amestecam pana cand acesta se topeste.


Adaugam otetul, acoperim cu un capac si mai lasam 2-3 minute la foc incet, dupa care stingem focul si lasam ceapa sa se raceasca in lichidul format


Mie imi place de mor acel lichid, yummy!


Dupa ce se raceste, scurgem ceapa de lichid si o adaugam peste cartofii din vas, amestecand usor sa se imbine, ceapa se va lipi usor de cartofi.


Apoi adaugam restul ingredientelor: gogosarii, sunca presata, maslinele si maioneza si amestecam usor pentru a nu se zdrobi cartofii.


La final curatam ouale, le taiem frumos pe lung, in patru si le asezam din loc in loc in salata.

 

TIPS-URI

1

Ar fi recomandat ca ouale sa se aseze in salata exact in timpul servirii, pentru a nu oxida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata asortata cu maioneza si ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

_Alina_ 1

12.12.2013, 09:25

Reteta-Video 1

12.12.2013, 21:47

abstract01 1

20.12.2013, 00:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu oua si salata verde