Salata Caesar

de MyFancyCake in Salate, 30 Ian 2012 | 36792 vizualizari

 

Salata Caesar este una din cele mai cunoscute salate din lume. O regasim in restaurante, fast food-uri si pe rafturile supermarket-urilor, insa nimic nu se compara cu varianta facuta in casa.

Am incercat mai multe retete, insa aceasta este pe departe cea mai reusita. Cheia succesului consta in alegerea unor ingrediente proaspete, de cea mai buna calitate. Nu alegeti niciodata varianta industriala a sosului Caesar, ci alegeti varaianta "home made", lipsita de tot felul de aditivi alimentari.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat,
  • 1 salata Eisberg,
  • 4 felii de paine,
  • 1 ou,
  • 1 lingurita de mustar,
  • 4 catei de usturoi,
  • 150 gr parmezan,
  • 4 fileuri ansoa,
  • 1/2 ceasca ulei de masline,
  • sucul de la 1/2 lamaie,
  • sare,
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Caesar:

Taiem pieptul de pui in felii inguste, le condimentam cu sare si piper si le prajim intr-o tigaie neaderenta, fara adaos de grasime.

Separat, incingem 2-3 linguri ulei de masline in care aruncam feliile de paine taiate cubulete. Cand sunt rumenite le aromatizam cu 2 catei de usturoi zdrobiti si cu 50 gr de parmezan.

Pentru sosul Caesar punem la fiert 1 ou timp de 2-3 minute, dupa care il plonjam in apa rece. Il curatam si punem galbenusul intr-un blender. Peste galbenus mai adaugam mustarul, feliile de ansoa, parmezanul, 2 catei de usturoi, sucul de lamaie, uleiul de masline, sare si piper. Mixam toate ingredientele bine si obtinem un sos gustos.

Pe un platou aranjam frunzele de salata, feliile de piept de pui, crutoanele si sosul Caesar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caesar" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

Panacris 1

22.04.2013, 08:33

pitulina 1

20.06.2013, 18:28

ATENTIE , ACEASTA SALATA NU SE FACE CU ICEBERG SALAD CI CU ROMAINE LETTUCE SALAD !!!!!
II VA DA CU TOTUL SI CU TOTUL ALT GUST , MULT MAI BUN DEOARECE ROMAIN LETTUCE NU E ASA APOASA CA ICEBERG SALAD !!!!!!!

babi5 1

20.06.2013, 18:47

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata Caesar