Salată caldă cu paste, cartofi şi tofu

de miki_a in Paste, 28 Oct 2015 | 5042 vizualizari

 

O salată potrivită pentru timpul rece!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. cartofi albi, mai mici, pentru fiert în coajă;
  • 300 gr. tofu simplu;
  • 200 gr. paste scurte (melci);
  • 1 ceapă roşie;
  • sare, piper, ulei de măsline;
  • 1/2 legatura pătrunjel;
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui;
  • usturoi, oţet, zeamă de lămâie (opţional).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată caldă cu paste, cartofi şi tofu:

Spălăm bine cartofii şi îi punem într-o oală cu apă la fiert pentru 30 de minute. Faceţi proba cu o furculiţă. Când sunt bine pătrunşi, îi scurgem de apă şi îi lăsăm să se răcorească uşor.

Separat, într-o tigaie încălzim uleiul de floarea-soarelui şi prăjim brânza tofu tăiată cuburi. După ce s-a rumenit frumos o scoatem pe şervete absorbante, să tragă excesul de ulei.

Curăţăm ceapa şi o tocăm mărunt. O frecăm cu un praf de sare şi o lingură de ulei de măsline.

Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj (punem apa la fiert, când clocoteşte adăugăm sarea şi pastele; fierbem conform timpului indicat, după care le scurgem şi le clătim sub jet de apă rece).

Asamblăm salata: peste ceapă punem cuburile de brânză şi cartofi, pastele scurse bine şi amestecăm. Potrivim gustul de sare şi piper, eventual ulei şi zeamă de lămâie (sau oţet).

Ornăm cu pătrunjel tocat fin. Amestecăm bine şi servim!

Poftă bună!  

 

TIPS-URI

1

O servim simplă sau cu adaos de sosuri (muştar, maioneză, roşii etc.), murături, usturoi tăiat feliuţe etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată caldă cu paste, cartofi şi tofu" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sacchettini cu trufe, salam si rucola