Salată caldă cu paste, cartofi şi tofu

de miki_a in Paste, 28 Oct 2015 | 1483 vizualizari

 

O salată potrivită pentru timpul rece!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. cartofi albi, mai mici, pentru fiert în coajă;
  • 300 gr. tofu simplu;
  • 200 gr. paste scurte (melci);
  • 1 ceapă roşie;
  • sare, piper, ulei de măsline;
  • 1/2 legatura pătrunjel;
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui;
  • usturoi, oţet, zeamă de lămâie (opţional).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată caldă cu paste, cartofi şi tofu:

Spălăm bine cartofii şi îi punem într-o oală cu apă la fiert pentru 30 de minute. Faceţi proba cu o furculiţă. Când sunt bine pătrunşi, îi scurgem de apă şi îi lăsăm să se răcorească uşor.


Separat, într-o tigaie încălzim uleiul de floarea-soarelui şi prăjim brânza tofu tăiată cuburi. După ce s-a rumenit frumos o scoatem pe şervete absorbante, să tragă excesul de ulei.


Curăţăm ceapa şi o tocăm mărunt. O frecăm cu un praf de sare şi o lingură de ulei de măsline.


Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj (punem apa la fiert, când clocoteşte adăugăm sarea şi pastele; fierbem conform timpului indicat, după care le scurgem şi le clătim sub jet de apă rece).


Asamblăm salata: peste ceapă punem cuburile de brânză şi cartofi, pastele scurse bine şi amestecăm. Potrivim gustul de sare şi piper, eventual ulei şi zeamă de lămâie (sau oţet).


Ornăm cu pătrunjel tocat fin. Amestecăm bine şi servim!


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

O servim simplă sau cu adaos de sosuri (muştar, maioneză, roşii etc.), murături, usturoi tăiat feliuţe etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată caldă cu paste, cartofi şi tofu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

miki_a 1

29.10.2015, 12:06

Multumesc Daniela!

Rocsi 1

29.10.2015, 19:55

miki_a 1

29.10.2015, 20:05

Multumesc Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cheesecake cu Pomelo
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste svabesti cu legume si carne de pui