Salată caldă cu paste, cartofi şi tofu

de miki_a in Paste, 28 Oct 2015 | 1703 vizualizari

 

O salată potrivită pentru timpul rece!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. cartofi albi, mai mici, pentru fiert în coajă;
  • 300 gr. tofu simplu;
  • 200 gr. paste scurte (melci);
  • 1 ceapă roşie;
  • sare, piper, ulei de măsline;
  • 1/2 legatura pătrunjel;
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui;
  • usturoi, oţet, zeamă de lămâie (opţional).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată caldă cu paste, cartofi şi tofu:

Spălăm bine cartofii şi îi punem într-o oală cu apă la fiert pentru 30 de minute. Faceţi proba cu o furculiţă. Când sunt bine pătrunşi, îi scurgem de apă şi îi lăsăm să se răcorească uşor.


Separat, într-o tigaie încălzim uleiul de floarea-soarelui şi prăjim brânza tofu tăiată cuburi. După ce s-a rumenit frumos o scoatem pe şervete absorbante, să tragă excesul de ulei.


Curăţăm ceapa şi o tocăm mărunt. O frecăm cu un praf de sare şi o lingură de ulei de măsline.


Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj (punem apa la fiert, când clocoteşte adăugăm sarea şi pastele; fierbem conform timpului indicat, după care le scurgem şi le clătim sub jet de apă rece).


Asamblăm salata: peste ceapă punem cuburile de brânză şi cartofi, pastele scurse bine şi amestecăm. Potrivim gustul de sare şi piper, eventual ulei şi zeamă de lămâie (sau oţet).


Ornăm cu pătrunjel tocat fin. Amestecăm bine şi servim!


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

O servim simplă sau cu adaos de sosuri (muştar, maioneză, roşii etc.), murături, usturoi tăiat feliuţe etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată caldă cu paste, cartofi şi tofu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

miki_a 1

29.10.2015, 12:06

Multumesc Daniela!

Rocsi 1

29.10.2015, 19:55

miki_a 1

29.10.2015, 20:05

Multumesc Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Lasagna

la 16:31

Aperitiv invartita cu branza sarata

ieri la 21:32

Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos

de Lau 9

ieri la 19:26

Desert tarta rustica cu capsune

de Lau 9

ieri la 18:39

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori