Salata calda cu taitei de orez, spanac verde si legume coapte

de Adinuta in Salate, 11 Mar 2011 | 9093 vizualizari

 

Mie imi plac foarte mult salatele, fie ca sunt cu fructe, legume, reci, calde, dulci, picante, nu ma mai satur de ele. Mi se par o gustare foarte buna pentru seara si cele mai multe au si avantajul ca se fac rapid. De data aceasta am vrut ceva mai caldut, pentru ca in Polonia inca e gerul Craciunului :p si am dat la cuptor o parte din legume,care au devenit carnoase si dulcege. Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci albe
  • Ciuperci pleurotus
  • Ardei gras rosu
  • Un morcov mare sau doi mai mici
  • Ulei de masline
  • Spanac verde
  • Rucola
  • Migdale
  • Rosii cherry
  • Taitei (noodles) din orez brun
  • lamaie
  • Sare
  • Piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda cu taitei de orez, spanac verde si legume coapte:

Pasul 1: Am spalat si zvantat putin legumele. Apoi am incins cuptorul la foc mediu si am pus la fiert apa cu sare intr-o oala mica. Intre timp am pregatit o tava pe care am pus o foaie de copt. Ciupercile pleurotus le-am pus pe ea intregi. Cele albe le-am taiat in patru.

Ardeiul si morcovii i-am taiat bastonase, iar rosiile le-am taiat in doua. Le-am asezat pe toate in tava, am rasnit sare pe deasupra, am stropit cu putin ulei de masline si le-am dat la cuptor, insa la foc mic, unde au stat cam 10-15 minute. Depinde cat de coapte vreti legumele, eu le-am lasat sa se patrunda binisor, insa sunt foarte bune si numai caramelizate putin.

Pasul 2: Cand apa a inceput sa clocoteasca am rupt taiteii in doua si i-am pus la fiert (mie nu imi plac foarte lungi) cam pentru 6-8 minute. Apoi am oprit, i-am scurt si clatit cu apa (asa scria pe ambalaj, ca trebuie clatiti). Am scos legumele de la cuptor.

Apoi intr-un bol adanc am pus spanacul, taiteii si peste ei legumele calde, am mai adaugat ulei de masline, sare, piper si foarte putin suc de lamaie. Rucola nu am pus in salata, la amestec, ci am pus in farfurie cate un ghem, in varful salatei. Dar puteti la fel de bine sa o amestecati in salata. Eu am facut asa mai mult pentru ca imi place cum arata rucola simpla, facuta ca un cuib :)

Peste rucola am pus si cate o rosioara si am presarat migadale tocate. Mie mi-a placut foarte mult (daca nu ma laud singura, atunci cine?) si mi s-a parut usoara, insa destul de satioasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda cu taitei de orez, spanac verde si legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole boabe cu maioneza