SALATĂ DE ARDEI IUȚI, ȚELINĂ, HREAN ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ

de Panacris in Conserve, 26 Sep 2015 | 1311 vizualizari

 

Multumesc Cleme pentru inspiratie, http://www.bucataras.ro/retete/ardei-iuti-in-otet-52149.html. Eu am micșorat cantitatea de ardei iute și am adus un mic adaos, lămâia confiată ;) Picantă, cu o aromă ușor fructată ;)

 

INGREDIENTE

  • Ardei iuți verzi cca. 500 g,
  • țelină rădăcină 1 bucată,
  • hrean rădăcină 1 bucată,
  • zahăr tos 100 g,
  • oțet din vin alb 9 grade 300 ml,
  • lămâie confiată sau citronat 100 g
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SALATĂ DE ARDEI IUȚI, ȚELINĂ, HREAN ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ:

Ardeii iuți se spală, se taie codițele. Țelina și hreanul se curăță, se spală și se lasă în apă rece. Toate ingredientele se taie mărunt, recunosc, m-am folosit de robotul de bucătărie, din dotare, folosind pentru ardei partea cu rindea, iar pentru țelină și hrean partea cu răzătoare, astfel am terminat repede, și mai ales fără lacrimi și usturime. Legumele tocate se amestecă cu zahărul, oțetul și lămâia confiată, lăsându-se la odihnă până a doua zi. Amestecul de legume, împreună cu zeama lăsată, se pune în borcane sterilizate, ce se căpăcesc, etichetează, ”fotografiază”, în cazul meu. Numai bune ptr zilele de iarnă lângă o ciorbă fierbinte și de ce nu, puse peste o friptură;) Spor și succes!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATĂ DE ARDEI IUȚI, ȚELINĂ, HREAN ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

-Licurici- 1

27.09.2015, 10:26

Xandrinne 1

27.09.2015, 10:31

Gicuta69 1

28.09.2015, 14:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida in sos