Salata de Boeuf

de Ancutsa in Salate, 3 Ian 2017 | 1922 vizualizari

 

Aceasta salata de Boeuf am pregatit-o pentru Revelion.

 

INGREDIENTE

  • aprox 500 gr carne de porc
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg cartofi
  • 100 gr castraveti murati
  • 2 linguri generoase de mustar
  • Piper macinat si sare, dupa gust
  • Pentru maioneza:
  • galbenusul de la 1ou fiert
  • galbenusul de la 1 ou crud
  • Ulei
  • Zeama de lamaie
  • Pentru decor:
  • Albusul de la oul fiert, mazare fiarta, muraturi
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de Boeuf:


Se pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa ce se ia spuma, se adauga morcovii. Dupa aprox 30 de minute, se adauga si cartofii (morcovii fierband mai greu decat cartofii). Dupa ce s-au fiert, se lasa la racit.


Se taie cartofii, carnea, morcovii si muraturile in cuburi mici si se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si mustar. Se amesteca bine.


Pentru maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna ulei in fir subtire, amestecand continuu. Maioneza trebuie sa devina cremoasa si fina.


Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi la decorat.


O buna parte din maioneza o adaugam in salata, iar cu cealalta parte (cam 2 linguri, dar depinde de gustul fiecaruia) imbracam salata. Se orneaza cu albusul ramas de la oul fiert, mazare fiarta si muraturi de sezon, fiecare dupa gust si imaginatie.


Nota! La aceasta salata am folosit carne de porc, pentru ca nu imi place cea de vita. Puteti folosi ingredientele voastre preferate. Unii mai carcotasi spun ca nu exista salata de boeuf fara carne de vita. Eu consider ca avem dreptul sa ne bucuram de un preparat, folosind carnea preferata si resursele pe care ni le permitem.


Pofta buna!


Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/salata-de-boeuf-revelion-2017.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de Boeuf" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Ancutsa 1

04.01.2017, 19:35

Va multumesc mult! Asa este, de cele mai multe ori o pregatim cu ce avem la indemana. O seara frumoasa va doresc!

dantes 1

07.01.2017, 12:10

Buna!

Ancutsa 1

07.01.2017, 13:02

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

pe 17.09 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Salata libaneza Tabouleh