Salata de broccoli si conopida

de mihaelar63 in Salate, 13 Noi 2014 | 3003 vizualizari

 

Am facut o perioada o adevarata pasiune pentru brocolli si conopida . Atat cat le-am gasit proaspete la piata din productia locala am incercat sa valorific la maximum oferta .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr brocolli
  • 500 gr conopida
  • 50 gr stafide sultanine
  • 50 gr merisoare uscate
  • 1 ceapa rosie
  • 200 gr sunca de Praga
  • 100 gr seminte decorticate de floarea soarelui
  • 1 lingura otet de zmeura http://www.bucataras.ro/retete/otet-de-zmeura-65973.html
  • fulgi de chilli
  • sare
  • Dresing :
  • 1 galbenus
  • -50 ml ulei
  • -100 ml smantana slaba
  • -1 lingura mustar
  • -1 lingura zeama lamaie
  • - sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de broccoli si conopida:

Puneti stafidele si merisoarele uscate in putin vin cald sa se hidrateze .


Fierbeti in apa cu sare ,conopida[care fierbe mai greu].Puneti conopida la scurs .


In aceiasi apa opariti brocolli .


Scoateti brocolli direct intr-un vas cu apa rece [ pentru a-si pastra culoarea ].Scurgeti-l.


Taiati sunca cubulete .


Curatati ceapa , taiati pestisori , sarati si amestecati-o cu otet de zmeura .


Cu ajutorul blenderului vertical de mana amestecati galbenusul cu sare , mustar , ulei , zeama de lamaie si smantna .


Puneti brocolli si conopida intr-un vas de sticla sau pe un platou .Deasupra turnati dresingul de smantana .


Puneti pe deasupra sunca si ceapa .


Presarati stafide , merisoare , seminte de floarea soarelui si fulgide chilli

 

TIPS-URI

1

Salata este delicioasa dupa ce sta putin la rece .

2

Puneti din timp stafidele si merisoarele la hidratare in vin . Daca nu ati reusit grabiti procesul fierbandu-le usor in vin .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de broccoli si conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Panacris 1

14.11.2014, 17:43

Fără șuncă nu mergea Super bună, multe arome, delicioase!

dantes 1

16.11.2014, 07:25

Buna!

Mihaela11_jo 1

16.11.2014, 22:53

F aromata si tentanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Salata de broccoli cu maioneza si marar