Salata de calamar

de xana in Fructe de mare, 12 Iun 2018 | 1484 vizualizari

 

Exista multe variante a acestei salate des intalnita in Portugalia si se pregateste doar cu caracatiţă. Eu am ales tentacole de calamar pentru ca ies la fel de bune ca si cele de caracatiţă; fiind pregatite la slow cooker devin foarte fragede si gustoase.
“picnicul bucatarasilor”

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg de tentacule de calamar sau caracatiţă
  • 1 ceapa potrivita + inca jumatate
  • 3 catei de usturoi
  • 3 foi de dafin
  • ½ de ardel rosu
  • o mana de legume din otet(castravete, morcov, conopida)
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei de masline
  • otet
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de calamar:

Spalam bine tentaculele si le punem in vasul de la crock pot impreuna cu ceapa taiata grosier, 3 catei de usturoi, foile de dafin, putina sare, piper si 3-4 linguri de ulei de masline. Setam programul high pentru 3 ore.


Cu o ora inainte ca tentaculele sa fie gata, tocam marunt restul de ceapa, ardeiul, legumele din otet si patrunjelul si le amestecam cu putina sare, piper, ulei de masline si otet. Am folosit cca 100 ml de ulei de masline si cca 50 ml otet (poate parea mult, dar dupa ce lasam salata sa se odihneasca in frigider nu va fi foarte acra, iar mare parte din cantitatea de ulei si otet va ramane la fund).


Scoatem tentaculele pe o farfurie si lasam sa se racoreasca, apoi le taiem in bucati potrivite si le amestecam bine cu restul ingredientelor.


Dam salata la frigider pentru cel putin o ora pentru ca gusturile sa se intrepatrunda, apoi o putem servi.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de calamar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Ksenya 1

13.06.2018, 09:58

Buna !

Panacris 1

13.06.2018, 20:10

Pfff, chiar erau bune la picnic!

elucubratiiculinare 1

16.06.2018, 09:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu sos de patrunjel