Salata de cartofi cu sunca

de RODIMUR in Salate, 2 Aug 2017 | 793 vizualizari

 

Există mai multe rețete de salată de cartofi (eu însămi mai fac, din când în când și alt fel de salată) dar acum m-am gândit să prepar ceva cu ce am găsit în frigider. E o salată sănătoasă, grație legumelor, dar și consistentă și onctuoasă, grație șuncii și maionezei.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 1-2 ardei grași
  • 50-75 grame șuncă de Praga
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • Pentru maioneză
  • 1 gălbenuș fiert tare
  • 1 gălbenuș crud
  • 1 linguriță de muștar clasic
  • 40-50 ml ulei de floarea soarelui
  • zeamă de lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de cartofi cu sunca:

Se spală cartofii și se pun la fiert.


Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt.


Se taie fin șunca de Praga, în forma dorită, iar ardeii grași (de preferință unul roșu și unul verde, pentru aspect) se spală, se curăță și se taie bețigașe.


Când cartofii au fiert, se strecoară de apă, se lasă la răcit, după care se curăță de coajă și se taie cubulețe. Toate ingredientele preparate din timp se pun într-un bol mare, se adaugă maioneza, se condimentează cu sare și piper și se dă la frigider pentru 15-20 minute înainte de servire.


Pentru maioneză se răzuie fin un gălbenuș fiert tare, se adaugă un gălbenuș crud și o linguriță de muștar clasic, se mixează bine, după care se toarnă treptat uleiul, până ce rezultă o maioneză legată. Când maioneza s-a îngroșat, se adaugă zeamă de lămâie.

 

TIPS-URI

1

Maioneza e bine să fie mai acrișoară, pentru a da un gust bun salatei.

2

Grație maionezei, cartofii nu mai sunt înecăcioși.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de cartofi cu sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

RODIMUR 1

05.08.2017, 20:13

De la rece, sigur, Rocsi, așa e bună, pe vremea asta...mai ales că e cu maioneză...

noiinbucatarie 1

09.08.2017, 17:02

RODIMUR 1

09.08.2017, 17:57

Mulţumesc, Mimi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Salata Niçoise