Salata de castravete cu branza Roquefort

de Catalina L in Salate, 17 Mar 2015 | 1588 vizualizari

 

Foarte usor de facut seara repede pentru cina- imi place mult sa asociez castravatele cu o branza cremoasa cu un gust un pic puternic si iute.

Branza Roquefort si-a capatat renumele de “Regina Branzeturilor, Branza Regilor” si este cunoscuta ca una dintre cele mai bune tipuri de branza albastra din lume. Numele ei vine de la localitatea Roquefort din Aveyron, in partea de sud a Frantei. De asemenea, Roquefort este considerata a fi una dintre cele mai vechi tipuri de branza din lume. 
Textura are un grad mediu de moliciune si este in general faramicioasa. Branza are un aspect de marmura alba cu vinisoare albastre-verzui.
Aroma branzei este una pregnanta, iute, intepatoare.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 castravete
  • 40 gr branza Roquefort
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita mustar iute
  • Sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de castravete cu branza Roquefort:

Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.


La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire.


Curatam castravetele si-l taiem in felii fine.


Branza o taiem in cubulete.


Amestecam castravetele cu sosul vinaigrette. Condimentam.


Intr-o farfurie alternam feliile de castravete cu cubuletele de Roquefort.


Servim salata rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de castravete cu branza Roquefort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Catalina L 1

18.03.2015, 09:01

multumesc la toti

_Alina_ 1

18.03.2015, 10:17

abstract01 1

21.03.2015, 11:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Salata de cruditati cu ton si sos de maioneza