Salata de castravete cu branza Roquefort

de Catalina L in Salate, 17 Mar 2015 | 4360 vizualizari

 

Foarte usor de facut seara repede pentru cina- imi place mult sa asociez castravatele cu o branza cremoasa cu un gust un pic puternic si iute.

Branza Roquefort si-a capatat renumele de “Regina Branzeturilor, Branza Regilor” si este cunoscuta ca una dintre cele mai bune tipuri de branza albastra din lume. Numele ei vine de la localitatea Roquefort din Aveyron, in partea de sud a Frantei. De asemenea, Roquefort este considerata a fi una dintre cele mai vechi tipuri de branza din lume. 
Textura are un grad mediu de moliciune si este in general faramicioasa. Branza are un aspect de marmura alba cu vinisoare albastre-verzui.
Aroma branzei este una pregnanta, iute, intepatoare.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 castravete
  • 40 gr branza Roquefort
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet
  • 1 lingurita mustar iute
  • Sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de castravete cu branza Roquefort:

Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.

La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire.

Curatam castravetele si-l taiem in felii fine.

Branza o taiem in cubulete. 

Amestecam castravetele cu sosul vinaigrette. Condimentam.

Intr-o farfurie alternam feliile de castravete cu cubuletele de Roquefort. 

Servim salata rece. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de castravete cu branza Roquefort" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de cruditati